Πρόεδρος: Η Κυπριακή Προεδρία θα τιμήσει τα μικρά κράτη – μέλη

21:57 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την Προεδρία μας στο Συμβούλιο της ΕΕ θα τιμήσουμε όλα τα μικρά κράτη- μέλη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας απόψε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος της Μάλτας Τζορτζ Αμπέλα.

«H Κύπρος θα κάνει το παν για να τιμήσουμε τα μικρά κράτη μέλη της ΕΕ, αποδεικνύοντας πως ό,τι μπορούν να κάνουν τα μεγάλα κράτη μπορούν και τα μικρά», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος

Χριστόφιας, αφού επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Μάλτα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται «ανάμεσα σε φίλους», σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες «υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μικρών κρατών εντός της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι αδελφικές.

Στο δείπνο, στο οποίο παρακάθισαν, επίσης, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι, ο Πρόεδρος Αμπέλα είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στη Μάλτα αποτελεί ακόμη μια απόδειξη των στενών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Μάλτας, δύο χώρες οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος με την εμπειρία της στην Προεδρία της ΕΕ, που θα αναλάβει σύντομα, θα βοηθήσει τη Μάλτα, στη δική της Προεδρία που θα ασκήσει στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα