Στην Κεντρική Τράπεζα να εκφράσει τις ανησυχίες του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δηλώνει ο Π. Προδρόμου

16:54 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Προδρόμου κάλεσε σήμερα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, αναφορικά με την εκφρασθείσα ανησυχία του για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, να απευθύνει τις συστάσεις του μάλλον προς την κατεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας παρά στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «ως γνωστόν,

μέσα από τις πρόνοιες του Μνημονίου που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση (Νοέμβριος 2012), προέκυψε η υποχρέωση για το συγκεκριμένο ‘μοντέλο αναδιάρθρωσης’ που περιλάμβανε την εκκαθάριση μη βιώσιμης τράπεζας ενώ στο πλαίσιο εκείνης της συμφωνίας εγκρίθηκε νομοθεσία που δίνει στην Κεντρική Τράπεζα πλήρεις εξουσίες για να φέρει σε πέρας τις συγκεκριμένες εργασίες».

Ο κ. Προδρόμου εξέδωσε την ανακοίνωση «μπροστά στις αντιδράσεις και τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ σχετικά με τη δέσμη μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, τα οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή».

Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «η εξαγγελία ενός ‘οδικού χάρτη’ για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου και η ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία τερματικού σταθμού στην Κύπρο είναι ιδιαίτερης σημασίας και δίνει περιεχόμενο σε όλες εκείνες τις βάσιμες προσδοκίες ότι μετά από μερικά χρόνια η χώρα μπορεί να βρει διέξοδο μακριά από τη ‘μνημονιακή κατάσταση’ και να αλλάξει πραγματικά κλίμακα».

Προσθέτει ότι «τα μέτρα αυτά που ήταν προϊόν άμεσης διαβούλευσης με εμπειρογνώμονες, ενσωματώνουν προτάσεις και των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων, καθώς και άλλες σκέψεις και ιδέες που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο».

«Ήταν μέτρα που έπρεπε να ληφθούν άμεσα και οπωσδήποτε δίνουν το δείγμα μιας σωστής αντίδρασης της κυβέρνησης Αναστασιάδη στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας (για τους γνωστούς λόγους)», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Προδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα