Κινητοποίηση φορέων για προσέλκυση Ρώσων τουριστών

16:26 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρωτοβουλία για τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και αποκατάστασης του ονόματος της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού έχουν αναλάβει αρμόδιοι φορείς, καθώς η παραπληροφόρηση που παρατηρείται από κάποια ξένα ΜΜΕ έχει οδηγήσει σε μούδιασμα του τουριστικού ενδιαφέροντος από τη μεγάλη ρωσική αγορά.

Προς το σκοπό αυτό, ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, Ρώσοι επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες

φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στην Κύπρο και σήμερα έτυχαν ενημέρωσης, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, από εκπροσώπους του ΚΟΤ, του ΕΒΕ Λεμεσού, του Δήμου Λεμεσού, αλλά και το Ρώσο Πρέσβη Vyacheslav Shumsky.

Σε δηλώσεις τους, ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί μια λανθασμένη εικόνα στη ρωσική αγορά, από σχόλια ξένων ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι στην Κύπρο δεν λειτουργούν κανονικά οι τράπεζες, δεν μπορεί να γίνει χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και ότι υπολειτουργούν οι ξενοδοχειακές μας μονάδες.

«Είμαι εδώ για να διαβεβαιώσω ότι η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς», σημείωσε ο κ. Shumsky.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, Κώστας Γαλαταριώτης και ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup και η οποία οφείλεται σε παραπληροφόρηση, κυρίως από ανταγωνιστικές μας χώρες στον τομέα του τουρισμού.

Οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι έτυχαν διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών του τουριστικού μας προϊόντος και τα πρώτα μηνύματα από τη συνάντηση αυτή κρίνονται ως ενθαρρυντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα