Στην Γερμανία ίσως απαγορευθεί η προβολή της ταινίας για το Ισλάμ

21:04 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με βάση την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία μπορεί να απαγορευτεί στη χώρα η δημόσια προβολή της αντιισλαμικής ταινίας “Η αθωότητα των μουσουλμάνων”, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.

Μολονότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες στο περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνεται η εν λόγω ταινία, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ

δήλωσε την Δευτέρα ότι οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν την προβολή της στο Βερολίνο από μια ακροδεξιά οργάνωση.

Νομικοί σύμβουλοι της Κυβέρνησης λένε ότι από τη στιγμή που το 14λεπτο τρέιλερ το οποίο προβάλλεται στο ίντερνετ περιέχει πολλές και ξεκάθαρες ύβρεις εναντίον του Ισλάμ και εφόσον τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι θα μπορούσε να διαταράξει την ειρήνη στη Γερμανία, οι αρχές μπορούν να επικαλεστούν το άρθρο 166 του γερμανικού ποινικού κώδικα για να το απαγορεύσουν.

Ωστόσο, η απαγόρευση δεν μπορεί να προέλθει από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η εντολή πρέπει να δοθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Οι δηλώσεις της Καγκελαρίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία καθώς οι φιλελεύθεροι υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση της ταινίας ενδέχεται ναπαραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα