Ο Ερντογάν κάλεσε το ΡΚΚ να καταθέσει τα όπλα

20:04 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το ΡΚΚ να καταθέσει τα όπλα, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, «ο στρατός και η αστυνομία δεν θα καταθέσουν τα όπλα και θα συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο κ. Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία πληρώνει τίμημα στον πόλεμο κατά

της «τρομοκρατίας» και ότι την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2012, «εξουδετερώθηκαν 373 τρομοκράτες», ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα «εξουδετερώθηκαν άλλοι 500 τρομοκράτες». Μόνο στο Χάκαρι, πρόσθεσε, τις τελευταίες 10 μέρες σκοτώθηκαν 10 ‘τρομοκράτες’.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ακσιάμ» γράφει ότι κατά το συλλυπητήριο τηλεφώνημα του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Βουλευτή του BDP, Σιρρί Σακίκ για την αυτοκτονία του γιού του, ο τελευταίος ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ότι μπορεί για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το’υ απάντησε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της αιματοχυσίας αλλά μάταια, όπως είπε. Η εφημερίδα αναφέρει ότι και άλλοι Βουλευτές του BDP έκαναν έκκληση για την επίλυση του Κουρδικού, όπως ο Χασίπ Καπλάν που δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει τη δύναμη να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, τονίζοντας ότι ο διάλογος μπορεί να γεννήσει νέες ελπίδες και είναι δυνατόν να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Επίσης, η Βουλευτής Αϊσέλ Τουγλούκ δήλωσε ότι υπάρχουν ελπίδες για την ειρήνη και ο Ερντογάν θα κερδίσει πολλά αν καταφέρει να επιλύσει το Κουρδικό. Ο Βουλευτής του BDP Περβίν Μπουλτάν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν μπορεί να απεκδύεται των ευθυνών του λέγοντας ότι οι προσπάθειες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση και πρόσθεσε ότι η έναρξη εργασιών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης την 1η Οκτωβρίου μπορεί να αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για την έναρξη νέων προσπαθειών για την ειρήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα