Στεφάνου: Η Κύπρος σε καλύτερη θέση από Γερμανία και Ολλανδία στην καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος

20:14 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με βάση ανεξάρτητη έρευνα, που έχει διεξάγει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση (Basel Institute on Governance), η Κύπρος παίρνει καλύτερη θέση από χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Ολλανδία σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του απόψε μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι

ανεξάρτητη έρευνα που έχει διεξάγει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

“Με βάση αυτή την έρευνα, η Κύπρος παίρνει καλύτερη θέση από χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Ολλανδία και αυτό καταδεικνύει ότι όντως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάτι που καταδεικνύει και σειρά άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο”, πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως “η έρευνα του Ινστιτούτου της Βασιλείας έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες έρευνες, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται τόσες πολλές επιθέσεις για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο”.

Η έρευνα αυτή, όπως και οι υπόλοιπες έρευνες και εκθέσεις που έχουν γίνει για την Κύπρο, συμπλήρωσε, αποτελούν για μας ένα σημαντικό εργαλείο και όπλο στα χέρια της χώρας μας, για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές οι αστήρικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της και για να πείσουμε ότι όντως η Κύπρος όχι απλώς έχει υιοθετήσει όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, αλλά τις εφαρμόζει κιόλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα