ΔΝΤ: Υπερβολικά τα περί «νομισματικού πολέμου»

Οι κατηγορίες περί ανταγωνιστικής υποτίμησης, που πυροδότησε το γεγονός ότι η Ιαπωνία προχώρησε στο τύπωμα χρήματος για να στηρίξει την οικονομία της, αναμένεται να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών από τις χώρες της G20, οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης, ρίχνοντας όμως και μια ματιά στην πρωτοβουλία συνεργασίας» μεταξύ των μεγάλων

δυνάμεων, πρόσθεσε ο Ράις σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παίξει το ρόλο του. “Το ΔΝΤ είναι σε θέση να συμβάλει στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας”, σημείωσε.

Οι εκκλήσεις πάντως έχουν αυξηθεί για την εκτόνωση του κινδύνου ενός «νομισματικού πολέμου». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την Δευτέρα από την G20 να “αποφύγει τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις” που είναι μια “πηγή σύγκρουσης”, ένα μήνυμα που επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα