Το ΔΝΤ συνεχίζει να εργάζεται με την Κύπρο-Κομισιόν-ΕΚΤ

18:55 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς στη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για το αν βλέπουν στο ΔΝΤ ένα πρόγραμμα για την Κύπρο μετά τις εκλογές, επανέλαβε δήλωση που έκανε στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου.
«Θα επαναλάβω αυτά που είπα για την Κύπρο

την τελευταία φορά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις κυπριακές Αρχές και τους εταίρους μας της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη δημιουργία μιας διαρκούς λύσης για τα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα με χαμηλό κόστος για το φορολογούμενο και συμβατή με τη βιωσιμότητα του χρέους», είπε.
Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι «αναμένουμε εμπλοκή με τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές για την προώθηση ενός πιθανού προγράμματος».
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα αν υπήρξαν επαφές με τους υποψήφιους προέδρους, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει αν έχει κάποια πληροφόρηση.
Τέλος απέφυγε να απαντήσει ερώτημα αν μέρος του κόστους της διάσωσης επιμεριστεί σε επενδυτές.
Σε ερωτήσεις αναφορά με την Ελλάδα και το ζήτημα που προέκυψε με το λάθος υπολογισμό του πολλαπλασιαστή, ο κ. Ράις ευθυγραμμίστηκε με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι όταν διαπιστώθηκε το λάθος έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα