Στεφάνου: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον β’ γύρο αδειοδοτήσεων

19:05 19/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο κ. Στεφάνου, απαντώντας στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, για τον οποίο δήλωσε ότι «μόνος του εγείρει διάφορα ζητήματα και ακολούθως τα απαντά, απλά για να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση», είπε ότι «θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι αποφάσεις για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης δεν έχουν ληφθεί».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε επιζήμια για τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου «τη δημόσια συζήτηση που έχει αρχίσει για αυτό το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ο δεύτερος γύρος

αδειοδότησης «είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα που έχει διάφορες πτυχές και προεκτάσεις: οικονομικές, νομικές, τεχνικές αλλά και πολιτικές και πτυχές εθνικής ασφάλειας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση προχωρώντας και υλοποιώντας τους σχεδιασμούς της για το φυσικό αέριο αξιολογεί όλα τα δεδομένα και θα λάβει τις αποφάσεις της πάντοτε στα πλαίσια του νόμου».

Αναφορικά με τη Shell για την οποία γίνεται λόγος τις τελευταίες ημέρες, «ειδικά από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το θέμα της έλευσης φυσικού αερίου το χειρίζεται η Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), η οποία δημιουργήθηκε στη βάση σχετικού νόμου που η Βουλή ψήφισε το 2007. Οπως είναι γνωστό, με αυτή την απόφαση είχε αποφασιστεί να χειριστεί η ΔΕΦΑ μονοπωλιακά το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι «η ΔΕΦΑ χειρίστηκε το θέμα και όταν παρουσίασε την πρόταση, στην οποία κατέληξε ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως ενημερωθούν τα κόμματα για να πουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους».

«Από τότε είχαμε τονίσει, μερικές φορές, ότι δεν είχε ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο και ότι αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν όταν μπροστά μας θα είχαμε μια ξεκάθαρη εικόνα», πρόσθεσε.

«Ας σταματήσει λοιπόν και σε αυτό το θέμα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να παραπλανά», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα