Οργάνωση Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ: Προϋπολογισμός με μη ρεαλιστικές υποθέσεις

19:05 19/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέδωσε σήμερα την πιο κάτω ανακοίνωση με την ευκαιρία της έναρξης της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών:

Άρχισε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Με βάση την σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, ο προϋπολογισμός αυτός κρίνεται ως πολύ σημαντικός για την μετέπειτα

πορεία της οικονομίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη, μέσα από τη συζήτηση του προϋπολογισμού αυτού να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανατρέψουμε τη διολίσθηση των δημοσίων οικονομικών και να βάλουμε την οικονομία μας σε μια πορεία εξυγίανσης. Εάν θέλουμε να παραμείνουμε ως περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών, τότε τα δημόσια οικονομικά πρέπει να μπουν σε μια σωστή βάση. Διαφορετικά, περαιτέρω επιδείνωση των δεικτών της οικονομίας μας μπορεί να σημαίνει και το τέλος της χώρας μας ως κέντρου παροχής υπηρεσιών.

Ως Οργάνωση Νέων Επιστημόνων, καλούμε όλα τα μέρη να αντιληφθούν τη σημασία του παρόντος προϋπολογισμού και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν επιτέλους όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται αναγκαία ώστε να περιορισθούν οι κρατικές δαπάνες σε μόνιμη βάση. Μόνο με μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα το επιτύχουμε αυτό, σε μια μόνιμη και βιώσιμη βάση, που είναι και το ζητούμενο.

Όμως εξίσου σημαντικό είναι οι προϋπολογισμοί να βασίζονται σε συντηρητικά σενάρια που μπορούν να επιτευχθούν, και όχι σε υποθέσεις μη ρεαλιστικές. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία μας και θα επαναφέρουμε την αξιοπιστία μας σε επιθυμητά επίπεδα. Για τον λόγο αυτό μας ξενίζει η συμπερίληψη στον προϋπολογισμό του 2012 της υπόθεσης πως το ΦΠΑ αυξάνεται σε 17%, χωρίς να υπάρχει δέσμευση από τη Βουλή πως κάτι τέτοιο θα υιοθετηθεί. Επίσης μας ξενίζουν οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές που έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό, χωρίς να έχουν κατατεθεί τα νομοσχέδια για την στόχευση τους.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και την εξαγγελία για δημιουργία καζίνο και για την ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου. Και την καλούμε να προχωρήσει και σε επιπρόσθετες εξαγγελίες αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που θα προωθήσουν την παραγωγικότητα και θα περιορίσουν το κράτος στον ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο

Keywords
Τυχαία Θέματα