Αβέρωφ Νεοφύτου: Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια

19:05 19/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Νεοφύτου είπε πως κάθε φορά που μια φωνή εκφράζει προβληματισμούς για τις κινήσεις και τις λανθασμένες πολιτικές της Κυβέρνησης Χριστόφια, είναι έτοιμη και η απάντηση εκ μέρους του Προεδρικού «και της Εζεκία Παπαϊωάννου», ότι πίσω από την κριτική κρύβονται αλλότρια συμφέροντα

Διερωτώμενος ποια είναι τα αλλότρια κίνητρα που μπορεί να κρύβονται πίσω από την κριτική προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, ανέφερε ότι απέναντι από την ξεκάθαρη θέση του ΔΗΣΥ, ότι για το σημαντικό ζήτημα του φυσικού αερίου, «που

αφορά όχι μόνο τη δική μας γενιά, αλλά τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας, πρέπει να ακολουθήσουμε διαφανείς, αυστηρές και κλειστές προσφορές που θα διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι ΑΚΕΛ και Προεδρικό απόλυτα συντονισμένοι, προσπαθούν με την πάγια τακτική να διερωτηθούν ποια αλλότρια συμφέροντα και σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από την ξεκάθαρη θέση του και του κόμματός του.

Θέλω να υπενθυμίσω στον κυπριακό λαό ότι παρόμοια υπονοούμενα εκφράστηκαν και το Δεκέμβρη του 2010, όταν πίσω από τις πλάτες του κυπριακού λαού, Προεδρικό και ΑΚΕΛ προσπαθούσαν με το, υπό ερωτηματικά συμβόλαιο με τη Shell, που θα ομηροποιούσε την κυπριακή οικονομία, να φορτώσουν στον Κύπριο φορολογούμενο με κόστος για το φυσικό αέριο τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές πάνω από το κόστος που θα έχουμε για το φυσικό αέριο τους προσεχείς μήνες.

«Θα απαντήσω στα υπονοούμενα περί αλλότριων συμφερόντων, ότι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νεοφύτου, είπε ότι αύριο ο ΔΗΣΥ θα είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ακολουθήσει τις αυστηρές διαδικασίες που γίνονται για τις αγορές στο δημόσιο.

Πρόσθεσε ότι στην πρόταση θα περιλαμβάνεται πρόνοια, που θα προβλέπει ότι σε περιπτώσεις που η Κυβέρνηση έχει ισχυρούς λόγους, θα μπορεί αφού προηγουμένως πείσει την πλειοψηφία της Βουλής να έχει κατ΄ εξαίρεση και μόνο κατ’ επίκληση ύψιστου εθνικού συμφέροντος να προχωρεί σε απευθείας ανάθεση.

«Ετσι θα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού θα ξέρουν ότι θα υπάρχει ίση μεταχείριση μέσα από το αδιάβλητο των διαδικασιών και εκεί που υπάρχουν θέματα ύψιστης εθνικής ασφάλειας να τα βλέπουμε ολόκληρη η πολιτική ηγεσία», ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως στην συμφωνία με την Noble ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες προσθέτοντας ότι τώρα θυμηθήκαμε την παράκαμψη.

Ερωτηθείς εάν ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με την πολιτική της Κυβέρνησης να δοθεί προτεραιότητα σε εταιρείες ρωσικών και κρατικών συμφερόντων, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου οι εταιρείες είναι ιδιωτικών πολυεθνικών συμφερόντων εκτός από δύο χώρες στις οποίες οι εταιρείες είναι κρατικές, η Κίνα και η Ρωσία.

Εξήγησε πως για το λόγο αυτό στην πρόταση νόμου περιλαμβάνεται πρόνοια ότι εάν με τη διαδικασία των δημοσίων προσφορών, και εφόσο

Keywords
Τυχαία Θέματα