Στα όρια του το διαδημοτικό κέντρο υγείας στη Λινόπετρα

16:53 6/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ουρές από ασθενείς που περίμεναν μέχρι και επτά ώρες για να εξεταστούν από γιατρό και μέχρι τρεις ώρες για να παραλάβουν φάρμακα, παρατηρήθηκαν σήμερα στο διαδημοτικό κέντρο υγείας της Λινόπετρας, το οποίο σύμφωνα με τον Επαρχιακό Ιατρικό Λειτουργό Χρυσόστομο Ανδρονίκου, βρίσκεται στα όρια του.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, θα μεγαλώνει εφόσον ο αριθμός των ασθενών που επισκέπτονται το ιατρικό κέντρο συνεχώς αυξάνεται, παρά την επιβολή των τελών, ενώ ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού παραμένει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, το 2012 ο αριθμός των ασθενών που επισκέφθηκαν

το διαδημοτικό κέντρο υγείας στη Λινόπετρα ήταν 35,000, ενώ το 2013 ο αριθμός τους έφτασε τις 45,000, είπε ο κ.Ανδρονίκου, ο οποίος σημείωσε ότι η ριζική λύση στο πρόβλημα είναι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

“Οι γιατροί μας έχουν δει πάνω από 60 ασθενείς ο καθένας χθες και το κέντρο ήταν στα όρια του”, είπε ο Επαρχιακός Ιατρικός Λειτουργός, προσθέτοντας ότι θα γίνουν ρυθμίσεις “όσον αφορά τις εγγραφές για τις ειδικότητες και τα φάρμακα, για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς πιο γρήγορα όταν έχουν επαναληπτική συνταγή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα