Αξιολόγηση του Νοσοκομείου Λεμεσού σε πανεπιστημιακό μέχρι το Σεπτέμβρη

16:47 6/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε τέσσερις με έξι μήνες να αξιολογηθεί από το Βρετανικό Ιατρικό Συμβούλιο, ενεργεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Ο στόχος για αξιολόγηση του Νοσοκομείου Λεμεσού σε πανεπιστημιακό μέχρι το Σεπτέμβρη ώστε να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές, ανακοινώθηκε από το Διευθυντή Ακαδημαϊκού Προγράμματος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αδωνη Ιωαννίδη, μετά από ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη.

Το έργο το οποίο

επιτελεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας είναι εξαιρετικό, παρατήρησε ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας πως «άλλωστε όλες οι αξιολογήσεις που έχουν γίνει από τη Βρετανία αυτό αποδεικνύουν».

Εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ακολούθησαν και τα άλλα Πανεπιστήμια στην ίδρυση ιατρικών σχολών, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι τα στοιχεία είναι εξαιρετικά.

Διαβεβαίωσε περαιτέρω ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης γιατρών.

Ο κ. Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για τη στήριξη που παρέχει στη λειτουργία της ιατρικής σχολής, είπε πως προσβλέπει σε συνέχιση και ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας ώστε «να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την Κύπρο σε περιφερειακό κέντρο αριστείας στην εκπαίδευση και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών”.

Πρόσθεσε ότι η ιατρική σχολή συνεισφέρει στη συνεχιζόμενη ανέλιξη των ιατρών της Κύπρου και τη συνεχιζόμενη ιατρική τους εκπαίδευση.

Ανέφερε ακόμα ότι η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνέβαλε ώστε μετά από έλεγχο του βρετανικού ιατρικού συμβουλίου να αναδειχθεί το νοσοκομείο Λευκωσίας σε Πανεπιστημιακό και δήλωσε ότι η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσβλέπει σε ανάλογη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού και την ανάδειξη του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε βέβαιος ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα συνεχιστεί προς όφελος της ιατρικής κοινότητας και κυρίως προς όφελος του κυπριακού λαού

Στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φοιτούν πέραν 200 φοιτητών σε τριετή φοίτηση, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση, εξηγώντας ότι στο τελευταίο έτος οι φοιτητές πέραν των μισών προέρχονται από χώρες της βορείου Αμερικής (Καναδά και ΗΠΑ).

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας άρχισε η αξιολόγηση του Νοσοκομείου Λεμεσού όσον αφορά τη μετατροπή του σε πανεπιστημιακό.

Είπε στη συνέχεια ότι «νιώθουμε πως είμαστε σε πολύ καλή θέση για να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση των συναδέλφων εκεί, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε και αυτό το νοσοκομείο από τον ενδελεχή έλεγχο του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου».

Ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνισε ότι ένα σενάριο είναι εντός των επομένων τεσσάρων με έξι μηνών το νοσοκομείο Λεμεσού να αξιολογηθεί σε πανεπιστημιακό, ώστε το Σεπτέμβριο να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα