Σοβαρός τραυματισμός στο πόδι 55χρονου, κατά την πρώτη κηνυγετική εξόρμηση στην Πάφο

14:42 4/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με το σοβαρό τραυματισμό και τον ακρωτηριασμό του πέμπτου δακτύλου του αριστερού ποδός του Δήμου Χαραλάμπους σημαδεύτηκε η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση στην Επαρχία Πάφου. Ο κυνηγός Δήμος Χαραλάμπους, 55 ετών από τη Λευκωσία, τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση του όπλου του, καθώς κυνηγούσε στην περιοχή Πολεμίου.

Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου Μάριος Φιλλίπου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι

προσήχθησαν στο Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών 6 άτομα.

Ο κ. Φιλλίπου είπε ότι «σήμερα, Κυριακή, πρώτη μέρα κυνηγίου, από το πρωί μέχρι τώρα παρουσιάστηκαν 6 άτομα, τα οποία έχουν σχέση με το κυνήγι και έχουν τραυματιστεί. Φέρουν δύο κατάγματα οστών, ένα αλλεργικό σοκ, και δυστυχώς, έναν ακρωτηριασμό πέμπτου δακτύλου αριστερού ποδός μετά από εκπυρσοκρότηση του όπλου. Επίσης, μεταφέρθηκαν και δύο κυνηγοί με μικροεκδορές που ήταν ασήμαντες», είπε.

Αναφερόμενος στα περιστατικά ο κ. Φιλλίπου είπε πως μεσήλικας που κυνηγούσε σε αγροτική περιοχή γλίστρησε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου ο επί καθήκον ιατρός διέγνωσε ότι υπέστη κάταγμα στον αγκώνα.

Σε άλλη περίπτωση, μεσήλικας που κυνηγούσε σε αγροτική περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Λετύμπου και Χούλου μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ο επί καθήκον ιατρός διέγνωσε κάταγμα δεξιάς κνήμης και περόνης.

Εξάλλου, με αλλεργικό σοκ από τσίμπημα μέλισσας διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου κυνηγός ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις δύο κυνηγοί υπέστησαν μικροεκδορές.

Ευτυχώς, η σημερινή κυνηγετική εξόρμηση μέχρι στιγμής κύλησε χωρίς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί και απώλειες, ανέφερε ο κ. Φιλίππου.

Keywords
Τυχαία Θέματα