Προβάδισμα Λιλλήκα έναντι Μαλά καταγράφει έρευνα, δηλώνει το επιτελείο Λιλλήκα

13:32 4/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβάδισμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα έναντι του ανθυποψηφίου του Σταύρου Μαλά καταγράφει έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία Pulse Market Research για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς και αμφίρροπη μάχη στο δεύτερο γύρο μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου στις προεδρικές Νίκου Αναστασιάδη

και του κ. Λιλλήκα.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του κ. Λιλλήκα, η παγκύπρια αυτή έρευνα, με δείγμα 2.031 συνεντεύξεις, διενεργήθηκε για το επιτελείο Λιλλήκα και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, “επιβεβαιώνει δε τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, όπως αυτή καταγράφεται και σε άλλες έρευνες κοινής γνώμης”.

“Από τα ευρήματα”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ξεχωρίζουν τα δύο αντιφατικά σενάρια δεύτερου γύρου: Σε μιαν πιθανή αναμέτρηση μεταξύ Αναστασιάδη – Λιλλήκα όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε `ντέρμπι`, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος μειώνει σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά που τον χωρίζει από τον κύριο αντίπαλο του (39% έναντι 33%), ενώ, αντίθετα, στο σενάριο μεταξύ Αναστασιάδη – Μαλά, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποκτά μια μεγάλη διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων και είναι σχεδόν βέβαιη η εκλογή του (46% έναντι 25%)”.

Σύμφωνα με την έρευνα, “στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Γιώργος Λιλλήκας λαμβάνει το 19,4%, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα”, ενώ, την ίδια ώρα, ο Σταύρος Μαλάς παραμένει καθηλωμένος στο 18,7% και ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει το 34,5% των ψήφων”.

“Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός”, δηλώνει το εκλογικό επιτελείο, “ότι ο κ. Λιλλήκας λαμβάνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον κ. Αναστασιάδη μεταξύ των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων (42% έναντι 22%), παρά την επίσημη απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ”.

Στα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “είναι αξιοσημείωτο ότι το 88% των ψηφοφόρων εκφράζουν πρόθεση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα” και “η οικονομία είναι το κύριο θέμα που ενδιαφέρει τους πολίτες και αυτό που θα κρίνει τη στάση τους στις προεδρικές εκλογές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα