Σοβαρές καταγγελίες από ΑΚΕΛ για αγορά πακέτου δανείων από οργανισμούς

13:32 8/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στην αποστολή επιστολών για αγορά πακέτου δανείων από άλλους οργανισμούς, αναφέρθηκε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λαμάρης ερωτηθείς είπε πως “κατέχουμε επιστολή που στάλθηκε σε οφειλέτρια της οποίας κοινοποιεί η τράπεζα ότι το δάνειο της έχει μεταφερθεί στην τάδε εταιρεία.

Δεν είμαι σίγουρος αυτή την στιγμή”, σημείωσε, “για ποια εταιρεία μιλά αλλά είναι βέβαιο ότι ξεκίνησαν αυτή την διαδικασία”.

Αναφερόμενος στο θέμα της κύριας κατοικίας, είπε “στο ίδιο έργο θεατές με τους ίδιους πάλι συντελεστές: κυβέρνηση και ΔΗΣΥ δυστυχώς ακολουθούμενοι και από το ΔΗΚΟ με τη γνωστή κινδυνολογία περί καταστροφής της οικονομίας, βλέπε τράπεζες, με απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο για τα δημοκρατικά θέσμια, είπε ο κ. Λαμάρης, εμπόδισαν την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης διαδικασίας στη Βουλή για προστασία της κύριας κατοικίας και του επαγγελματικού υποστατικού μικρής επιχείρησης”.

“Ρίχνοντας τις μάσκες, οι συνήθεις ύποπτοι, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με την παρουσία στην Επιτροπή Νομικών των κυρίων Αβέρωφ και Παπαδόπουλου, για άλλη μια φορά τάχθηκαν στο πλευρό μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών που άδειασαν τα ταμεία των τραπεζών χωρίς να πληρώνουν τα χρέη τους ενώ μπορούν, και όχι στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του λαού μας”, πρόσθεσε.

Το ίδιο όμως, συνέχισε, έκαναν και στο παρελθόν με τον εταιρικό φόρο, με την μη εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τη φορολογία για τα ακίνητα, με την παρεμπόδιση της προσπάθειας ρύθμισης των ενοικίων, με τη μη ψήφιση φορολογικών βελτιώσεων που θα άγγιζαν τους διευθυντές και τα μεγάλα στελέχη των επιχειρήσεων.

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο κ. Λαμάρης, καταδικάζει και καταγγέλλει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

“Διερωτόμαστε, που βρίσκονται οι επίσημες δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κύρια κατοικία είναι νομικά προστατευμένη από τις εκποιήσεις. Που είναι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών για κατάθεση νομοσχεδίων που θα εκσυγχρόνιζαν το νομοθετικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, καθώς και το θέμα του διαμεσολαβητή. Που είναι τα μέτρα προστασίας ειδικά για τους φτωχούς και άνεργους συμπολίτες μας που καθημερινά απειλούνται όλο και περισσότερο από τους δανειστές τους με έξωση από την κατοικία τους. Πολύ απλά δεν υπάρχουν όλα αυτά, διότι διαφωνούν επί της ουσίας”, πρόσθεσε.

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε ο κ. Λαμάρης, θα εμμείνει στην προσπάθεια του για προώθηση προς ψήφιση της πρότασης νόμου που ετοίμασε και συζητείτο εδώ και μήνες στη Βουλή.

“Δεν θα αποποιηθούμε του ρόλου μας ως κόμμα να νομοθετούμε, εξουσία που είναι κατοχυρωμένη δια του Συντάγματος, και στην περίπτωση αυτή νομοθετούμε για τα δίκαια συμφέροντα του λαού. Ο σκοπός μας είναι ξεκάθαρος. Να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα, αφού εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαμεσολάβησης, διακανονισμού ή αναδιάρθρωσης του χρέους τους με την τράπεζα, τότε και μόνο να μπορούν να αποταθούν στο δικαστήριο, ως το έσχατο μέτρο, για αναστολή εκποίησης της κύριας κατοικίας ή της μικρής επαγγελματικής στέγης”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα