Σουλτς: Κανένα πρόβλημα στην Κυπριακή Προεδρία λόγω Μηχανισμού

18:02 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι το θέμα της αίτησης της Κύπρου για βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης δεν θα επηρεάσει την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Σουλτς ανέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι πιστεύει πως η Κυπριακή Προεδρία

θα είναι πολύ καλή και δεν υπάρχει πρόβλημα αν την Προεδρία ασκεί ένα μικρό ή ένα μεγάλο κράτος. Ο κ. Σουλτς, είπε, επίσης πως δεν πιστεύει πως η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, που δημιουργήθηκε για να βοηθά τα κράτη μέλη, θα επηρεάσει την Κυπριακή Προεδρία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, εξάλλου, πως κατά τη συνάντηση δεν έγινε αναφορά στο Κυπριακό ή στην Τουρκία.

Σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον κ. Σουλτς και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως αντικείμενο συζήτησης είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (MFF)

Ανέφερε πως ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ξεκινήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους στις Βρυξέλλες για αυτό το θέμα που θα απασχολήσει το Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 30 Αυγούστου. Στόχος, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας, είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ώστε τον Οκτώβριο να έχουμε κάτι για αυτό το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Είναι ένα μεγάλο θέμα και υπάρχει πρόθεση να κλείσει και αυτό θα είναι επιτυχία για την Προεδρία, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει πει πως η ίδια υποστηρίζει να κλείσει αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα