Σκάφος καθαρισμού της θάλασσας απέκτησε ο Δήμος Λεμεσού

19:21 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το δικό του σκάφος για καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής του, έχει από σήμερα ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος προσδοκεί σε αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς δημότες και ξένους, ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο που διερχόμαστε.

Σε μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Εναερίου, ο Δήμος παρουσίασε το νέο του απόκτημα, το οποίο εξασφαλίστηκε με χορηγίες από τον ΚΟΤ και από δυο ρωσικές εταιρείες που εδρεύουν στη πόλη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, το σκάφος αυτό θα περιπολεί τις πρωινές ώρες με στόχο

να περισυλλέγει αντικείμενα και ρύπους, οι οποίοι θα πλησιάζουν προς την ακτή , «με στόχο να καλύψουμε, σε πρώτη φάση, τον κόλπο της Λεμεσού, ανατολικά και δυτικά του νέου λιμανιού».

«Θέλουμε να προσφέρουμε συνεχώς καλύτερες θάλασσες στους επισκέπτες μας και στους ντόπιους κατοίκους και κυρίως θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι οι γαλάζιες σημαίες και η ξεχωριστή διάκριση που πήραμε τελευταία, ως οι πιο καθαρές θάλασσες της ΕΕ, δεν είναι τυχαία ή συμπτωματική», είπε και πρόσθεσε «αντιθέτως αυτή η διάκριση μας κάνει να πεισμώνουμε περισσότερο και να δίνουμε συνεχώς περισσότερη σημασία σε αυτό το μεγάλο αγαθό που έχουμε σαν Κύπρος».

Η Έπαρχος Λεμεσού, Στάλα Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Ναυαγοσωστική Ομάδα Λεμεσού, η οποία προσφέρθηκε να αναλάβει το έργο του καθαρισμού της θάλασσας, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΟΤ, Ροδούλα Αντωνίου, είπε πως ο Οργανισμός είναι συμπαραστάτης σε όλες τις προσπάθειες των τοπικών αρχών για να διατηρούν καθαρές τις παραλίες μας, «που είναι το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει στον τόπο μας και που στηρίζει τον τουρισμό μας».

Το σκάφος είναι τύπου καταμαράν, κινεζικής κατασκευής, με δυο εξωλέμβιες μηχανές και μεγάλο κάδο συσσώρευσης των αχρήστων υλικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα