Η Κροατία πήρε την θέση που της ανήκει λέει ο Επίτροπος Φούλε

18:47 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε συνεχάρη την Κροατία, με αφορμή την προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Eνωση τονίζοντας ότι “η Κροατία δεν εγκαταλείπει την περιοχή, αλλά η ΕΕ την προσεγγίζει”.

Ο κ. Φούλε υπογράμμισε ότι η ένταξη στην ΕΕ δεν επιφέρει αμέσως λύσεις για όλες τις προκλήσεις και ότι η μάχη κατά της διαφθοράς πρέπει να διεξάγεται κάθε μέρα, όπως και ότι πρέπει να συνεχιστεί η αναδιάρθρωση της οικονομίας. “Αυτό

ισχύει για την Κροατία, όπως και για όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ” σημείωσε.

Ο Επίτροπος της ΕΕ ταυτόχρονα διεμήνυσε προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ότι η ένταξη της Κροατίας είναι “η πιο πρόσφατη απόδειξη της αναμορφωτικής δύναμης της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ”.

Είπε ότι η προσχώρηση της Κροατίας επιβεβαιώνει ότι η προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι ανοιχτή προς όλες τις χώρες της περιοχής που επιδεικνύουν την πολιτική βούληση να υλοποιήσουν πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αποδείξουν ότι σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το κράτος δικαίου, οι δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, με αφορμή την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, είπε ότι η Κροατία αποφάσισε το μέλλον στην ενωμένη Ευρώπη.

“Σήμερα, ύστερα από αυστηρές προετοιμασίες και μεταρρυθμίσεις, η Κροατία και οι πολίτες της άξιζαν να πάρουν τη θέση που τους ανήκει σε ένα από τα πιο φιλόδοξα και οικονομικά σχέδια της εποχής μας” δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα