Σε σημείο καμπής οι συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη, λέει Aμερικανός αξιωματούχος

08:35 14/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία, οι οποίες συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, “πλησιάζουν σε μια συμφωνία” για θέματα όπως το μέγεθος του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε την Παρασκευή αμερικανός αξιωματούχος.

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι οποίες άρχισαν την Πέμπτη, βρίσκονται σε “σημείο καμπής” και συνεχίζονται, είπε ο αξιωματούχος αυτός.

Σημειώνεται ότι οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και ο κοινός

ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Λαχντάρ Μπραίχι θα έχουν σήμερα Σάββατο νέα συνάντηση στη Γενεύη.

Εξάλλου, ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στη χθεσινή συνάντηση στη Γενεύη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι αλλά και ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι συμφώνησαν ότι μόνον με μια “πολιτική λύση” μπορεί να υπάρξει διευθέτηση της σύρραξης στη Συρία.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ ανέφερε ότι συμφωνήθηκε εντός του μηνός να υπάρξει ένας νέος γύρος συνομιλιών, στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για ανταλλαγούν απόψεις όσον αφορά τις πιθανότητες να συγκληθεί μία ειρηνευτική διάσκεψη για την κρίση στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα