Σε πρωτοβουλία προώθηση της ανάπτυξης καλεί ο Μ. Μπαρνιέ

16:12 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ έκανε έκκληση την Πέμπτη για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προώθησης της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προσφάτως συμφωνηθείσα νέα δημοσιονομική συνθήκη, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί η ευρεία υποστήριξη των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπαρνιέ που είναι υπεύθυνος για την εσωτερική αγορά, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

(ΕΚΤ) ότι παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμεί να αμφισβητήσει τη δημοσιονομική συνθήκη που συμφωνήθηκε από τις Κυβερνήσεις τον περασμένο μήνα μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις, «αν επιθυμούμε να επιτύχει αυτή ατζέντα διακυβέρνησης και ρύθμισης ο κόσμος πρέπει να την κατανοήσει και να την υποστηρίξει».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να συνοδεύεται από μια ατζέντα προώθησης της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρνιέ μιλούσε μετά που ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προκάλεσε αναστάτωση καλώντας για μια «συμφωνία ανάπτυξης» που θα συνοδεύει την δημοσιονομική συνθήκη καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός των χωρών της ευρωζώνης αρχίζουν να λυγίζουν κάτω από το βάρος μέτρων λιτότητας που προωθούν οι Κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα ελλείμματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα