Εξυγίανση και εκστρατεία ενημέρωσης ζητά από την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος

17:37 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση για να δοθούν τα σωστά μηνύματα ώστε οι ξένοι επενδυτές να μην φύγουν από την Κύπρο, ζητά ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.

Σε ανακοίνωση, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι σήμερα που χάνονται θέσεις εργασίες και πλήττεται ο τομέας των υπηρεσιών με αποτέλεσμα πάρα πολλοί δικηγόροι να βρεθούν στην ανεργία, “όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση αλλά και να εργαστούμε ώστε οι ξένοι επενδυτές να μην φύγουν από το τόπο μας”.

“Τα

σωστά μηνύματα πρέπει να δοθούν από τους Δικηγόρους και τους Λογιστές με την συνδρομή της Κυβέρνησης και κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών. Πρέπει άμεσα να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης και να δοθούν λεπτομέρειες για τις προθέσεις μας. Πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του τόπου μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος τονίζει ακόμη ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η εξυγίανση που δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις Τράπεζες όπου το αποτέλεσμα είναι να χάσουν οι απλοί υπάλληλοι τις εργασίες τους και τα άλλα ωφελήματά τους, “αλλά πρέπει να επεκταθεί και στην απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό περιβάλλον πολλές φορές αποκαθίσταται όχι μόνο με την επιβολή των αναγκαίων μέτρων αλλά και με την προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης όσων με τις ενέργειες τους έπληξαν τον τόπο μας.

“Η εγκληματική αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων, η φυγάδευση κεφαλαίων αλλά και η παραπληροφόρηση πρέπει άμεσα να διερευνηθούν. Είναι απαράδεκτο και αυτή η λαίλαπα να αποσιωπηθεί”, καταλήγει ο Δικηγορικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα