Σαμαράς: Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές

18:52 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι περικοπές που αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επώδυνες

και είπε ότι «προσπαθούμε όσο μπορούμε να μην είναι οριζόντιες», όμως, ανέφερε πως αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε άδικες τις οριζόντιες μειώσεις και υποσχέθηκε να υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν και τόνισε ότι οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν να αποκαθίστανται πρώτα από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα της μεσαίας τάξης. Σε σχέση με τους ένστολους σημείωσε ότι «δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό ρόλο που έχει η Βόρεια Ελλάδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και έθεσε ως προτεραιότητες την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην εκταμίευση της επόμενης δόσης και στα οφέλη της όσον αφορά στη ρευστότητα. Με την επόμενη δόση, που – όπως είπε – θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, ενώ θα πληρωθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει τόσο τη γραφειοκρατία όσο και τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι έχουν ήδη εντοπιστεί μεγάλοι φοροφυγάδες, λέγοντας ότι τώρα τους «ζητάμε να πληρώσουν», ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κυνηγήσει το παρεμπόριο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που μιλούσαν για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, σημείωσε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι έπρεπε άμεσα να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.«Τη μάχη με το εκτός Ελλάδας “λόμπι της δραχμής” σιγά-σιγά την κερδίζουμε», ανέφερε. Επισήμανε ότι ήδη αλλάζει το κλίμα στο εξωτερικό προς τη χώρα μας και ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το «λόμπυ της δραχμής» και μέσα στην Ελλάδα». «Ήδη νοσταλγούν την… Αργεντινή. Προτιμούν να είχαμε γίνει Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας. Την εύχονται κιόλας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο

Keywords
Τυχαία Θέματα