Σαμαράς : Ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης

13:33 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπέρ μίας Κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα της δώσει ψήφο ανοχής, τάχθηκε στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας ότι η πρόταση του Φώτη Κουβέλη, του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, αγγίζει την πρόταση της ΝΔ και στα τρία σκέλη.

Ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,

Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, της τρίτης προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα, μίλησε στους βουλευτές του κόμματος του, αναφέροντας ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ «δέχεται τον όρο της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας, προτάσσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης και ζητά να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εμείς» εκφράζοντας την άποψη ότι «πρέπει να υπάρξει ανθεκτική κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να την αποδεχτεί με ψήφο ανοχής».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, αλλά ότι καμία άλλη δύναμη δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση», ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «τελευταίο προπύργιο του χθες» και είπε ότι «αν συνεχίσει το λαϊκισμό το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα σε αυτό του Γ. Παπανδρέου».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «τώρα πρέπει να σώσουμε τη χώρα από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ”θα συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά, παρά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης”, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το δεύτερο ”λεφτά υπάρχουν”» κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζεται για νέες εκλογές ψάχνοντας για «εκλογικούς πελάτες» με τις συναντήσεις που έκανε με φορείς και στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, προετοιμάζοντας «ένα αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, αλλά να ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άλλο κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμά του θα τρέχει», προσθέτοντας ότι «πολλά από τα εκλογικά τους κέρδη θα εξαφανιστούν».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ παλεύει «για να υπάρξει κυβέρνηση και υπάρχουν ελπίδες γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στις επιστολές του προς τους δανειστές της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ επιδίωξε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, προσθέτοντας ότι «οι τροποποιήσεις που ζήτησαν με επιστολές από τους δανειστές μας αποτελούν το μόνο μεγάλο κεκτημένο για την χώρα. Ετσι άνοιξε ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε ότι «ευρωομόλογο, ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα και τις τέσσερις αυτές λέξεις τις έχει εισαγάγει η ΝΔ».

Εντείνοντας την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «από την περασμένη Κυριακή υπήρξε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις βρέθηκε στην 2η θέση ομολόγησε ότι δεν ήταν έτοιμος για τις ευθύνες της εξουσίας. Μαθαίνουν ως μαθη

Keywords
Τυχαία Θέματα