Αύριο το ΔΗΚΟ κλείνει 36χρόνια ζωής

12:24 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε μια εποχή που η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων προβλημάτων και σοβαρών προκλήσεων και που ο τόπος αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη πολιτική και θεσμική κρίση, το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει κάλεσμα ενότητας, συνεννόησης και συστράτευσης προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον κυπριακό λαό.

Σε διακήρυξη του για την 36η επέτειο της ίδρυσης του, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι συμπληρώνοντας αύριο, 12 Μαΐου,

36 χρόνια πολιτικής δράσης, προσφοράς και αγώνων, επαναδιακηρύσσει ότι ως κόμμα ευθύνης, ως κόμμα του οράματος και της πράξης προχωρά στη νέα εποχή με πλήρη επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης του.

Προσθέτει ότι παραμένει δύναμη προάσπισης των εθνικών συμφερόντων και των δικαίων της Κύπρου και του λαού της και φιλοδοξεί να καταστεί δύναμη ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και προοπτικής.

”Επαναδιακηρύσσει παράλληλα τη σταθερή πίστη του στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και τη σταθερή προσήλωση του στις αρχές τις κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Σε μια εποχή που η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων προβλημάτων και σοβαρών προκλήσεων και που ο τόπος αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη πολιτική και θεσμική κρίση, το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει κάλεσμα ενότητας, συνεννόησης και συστράτευσης προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον κυπριακό λαό”, συμπληρώνει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει το ΔΗΚΟ, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε με συντεταγμένες τις πολιτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της κοινωνίας, η Κύπρος να κατορθώσει να προχωρήσει σε ένα καλύτερο αύριο, διαφυλάσσοντας και διασφαλίζοντας αποτελεσματικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του τόπου και του λαού μας.

”Αποτίοντας φόρο τιμής στον εμπνευστή του, τον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, τον ιδρυτή και καθοδηγητή του, αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού και τον αείμνηστο Πρόεδρο του Τάσσο Παπαδόπουλο, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει με συνέπεια την πορεία τους και διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει θεματοφύλακας των δικαίων και των δικαιωμάτων της Κύπρου και του λαού της, εγγυητής μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος και προασπιστής των συμφερόντων της Κύπρου και του λαού της στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς”, προσθέτει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει, τέλος, ότι ”ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα και στις ανάγκες των καιρών, διαβεβαιώνει τον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να υπηρετεί την κυπριακή κοινωνία και να στηρίζει τις προσδοκίες της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα