Συμμόρφωση Τουρκίας διαφορετικά τέλος στην ενταξιακή της πορείας

14:22 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΕ οφείλει να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, αλλά και να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

“Η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς ένα κράτος-μέλος της, την Κυπριακή Δημοκρατία, και έμπρακτα να προασπίσει τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα που καταπατούνται στο νησί λόγω της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής”, είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η

κ. Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ, υπέδειξε την προκλητικότητα και το θράσος της Τουρκίας ενώ ζήτησε ταυτόχρονα θαρραλέες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, «θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, να τερματίσει τον παράνομο εποικισμό και σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα με στόχο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν ειρηνικά σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο».

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, έφτασε η ώρα η Τουρκία να λάβει ξεκάθαρα μηνύματα και σε περίπτωση που δεν θα συμβιβαστεί τότε θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για τερματισμό της ενταξιακής της πορείας.

Ταυτόχρονα, η κ. Παπαδοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που προβλέπει η Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η Κύπρος δηλώνει παρούσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με φιλόδοξους στόχους και σωστή προετοιμασία και ενθουσιασμό, για να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές αντιξοότητες: την οικονομική κρίση, την κρίση χρέους, την κρίση τραπεζών, την κρίση αξιών», είπε η ευρωβουλευτής.

Απευθυνόμενη στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε πως είναι πεπεισμένη ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει τους επόμενους έξι μήνες γιατί διαθέτει αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό, έχει θέσει ψηλά τον πήχη, θα δουλέψει σκληρά, τίμια και αποφασιστικά για να δώσει ελπίδα στους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικά τους νέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα