Απελευθέρωση των ταξί, χωρίς… νέες άδειες στην Αττική!

Δημοσιεύτηκε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση των πρώτων νέων αδειών ταξί, ύστερα από την ψήφιση του «επίμαχου» νόμου για την απελευθέρωση του εν λόγω κλάδου.

Το οξύμωρο ωστόσο είναι, πως νέες άδειες δεν πρόκειται να εκδοθούν και αυτό διότι ο αριθμός

των υφιστάμενων αδειών που υπάρχουν στην περιφέρεια της Αττικής είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον ανώτερο αριθμό που προβλέπεται βάσει του νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση το άρθρο 106 του ν. 4070/12, η περιφέρεια δημοσίευσε πρόσκληση με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι από σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουλίου και μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου για απόκτηση νέων αδειών αυτοκινήτων ΕΔΧ ή για μετατροπή υφιστάμενων σε άλλον τύπο να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής, «δε θεωρείται πιθανή η χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την ενιαία έδρα της ηπειρωτικής περιοχής της περιφέρειας Αττικής ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός (Α) οχημάτων ΕΔΧ που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο είναι 11.525 περίπου και ο αριθμός σήμερα των κυκλοφορούντων είναι 13.772».

Πηγή: euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα