Ψήφο εμπιστοσύνης κέρδισε ο Μάριο Μόντι

10:06 17/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης της Κάτω Βουλής στα μέτρα οικονομικής λιτότητας, που προωθεί η κυβέρνησή του, με πολλούς τεχνοκράτες στους υπουργικούς θώκους.

Στην ομιλία του στους βουλευτές, η οποία δεν αναμενόταν, ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε ότι προσδοκά αυτή η δέσμη μέτρων, με σκοπό τη σταδιακή εξοικονόμηση (μέχρι περίπου το τέλος του 2012) γύρω στα 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, ”να είναι η τελευταία θυσία, που πρέπει να υποστούν οι Ιταλοί”.

Οι

βουλευτές υπερψήφισαν τη δέσμη μέτρων με ψήφους 495 υπέρ, έναντι μόνον 88 κατά.

Η Γερουσία (ο κ. Μόντι είναι, πλέον, ισόβιος γερουσιαστής) θα κληθεί –στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας– να αποφασίσει για την ίδια δέσμη μέτρων, επειδή ”τρέχει”, ήδη, η 60ημερη διορία πλήρους έγκρισης της δέσμης και από τα δύο νομοθετικά σώματα της Ιταλίας.

Με τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός Μόντι απέφυγε να κατατεθούν –και να συζητηθούν– πολλές τροπολογίες στα μέτρα οικονομικής λιτότητας. Οι περισσότερες από αυτές προτείνονταν από τη Λέγκα του Βορρά, με τον πρόδηλο σκοπό να επιβραδυνθεί η εφαρμογή αυτών των μη-δημοφιλών μέτρων της λιτότητας.

”Σήμερα κάναμε μόνον την αρχή. Σκοπός μας, είναι να σώσουμε την χώρα μας” τόνισε στους βουλευτές ο πρόεδρος του κεντροαριστερού κόμματος ”Δημοκρατικό κόμμα”, Ντάριο Φρανσεσκίνι, ακριβώς πριν να ξεκινήσει η ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα