Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός με 30 ψήφους υπέρ και 20 εναντίον

00:05 17/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Κατά πλειοψηφία, με 30 ψήφους υπέρ και 20 εναντίον εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2012, αφού μειώθηκαν προηγουμένως με τροπολογίες κατά 8% όλες οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους και δεσμεύτηκαν κονδύλια 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Προϋπολογισμό υπερψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ,

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και καταψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.

Στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε ομαδοποιημένες τις τροπολογίες, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία με τους 18 Βουλευτές του ΑΚΕΛ να τάσσονται ενάντια στην υπερψήφιση των τροπολογιών που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς των Βουλευτών το σύνολο των εξοικονομήσεων με τις περικοπές, προστιθεμένων των εξοικονομήσεων 148 εκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών από το πάγωμα της ΑΤΑ, υπολογίζεται στα 260 εκατομμύρια ευρώ.

Οι λειτουργικές δαπάνες από τις οποίες αποκόπτεται το 8% αφορούν ποσό 1, 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ψηφοφορά στην Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκληρώθηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ, ύστερα από συνεχείς αναβολές.

Η συνεδρία άρχισε γύρω στις 8.15 ύστερα από επανειλημμένες παρατάσεις στην ώρα έναρξή της που ήταν προγραμματισμένη για τις 15.00.

Οι τροπολογίες των κομμάτων τέθηκαν προς ψήφιση σε δέσμες.

Στις 17.10 περίπου, συνήλθε εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών προκειμένου να συζητήσει τις τροπολογίες που κατατέθηκαν εκ μέρους των κομμάτων επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2012.

Η συνεδρία της Επιτροπής ακολούθησε της σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στην οποία παρών ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα