Προβλήματα στο Δήμο Δερύνειας μετά τις εργασίες για το αποχετευτικό

16:54 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντονη ανησυχία για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι δρόμοι στη Δερύνεια μετά το πέρας των εργασιών για κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων στο Δήμο, εκφράζει ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων, ανέφερε ότι «οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού ολοκληρώνονται γύρω στα τέλη του καλοκαιριού. Σε τέτοια συμβόλαια θα έπρεπε να περιλαμβάνεται η ολική επάλειψη του δρόμου και όχι μόνο του χώρου εκσκαφής του αυλακιού».

Πρόσθεσε

ότι «ο εργολάβος του έργου δημιούργησε δύο συνεργεία υπεργολάβων για την εκτέλεση των κατασκευών, ενώ θα έπρεπε στο Συμβόλαιο να υπήρχαν ασφαλιστικές δικλίδες για τις υπεργολαβίες” και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το έργο που έγινε.

Ο κόσμος της Δερύνειας, συνέχισε ο κ. Καραγιάννης «ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά με αρκετή υπομονή ανέχτηκε την κακή κατάσταση που παρουσιάζουν σήμερα οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι χώροι στάθμευσης. Σήμερα οι εργασίες έχουν φτάσει στο τέλος και αναμένεται ότι θα γίνουν όλες οι επιδιορθώσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια και ιδιωτικές περιουσίες, που υπέστησαν ζημιές λόγω της εκτέλεσης των εργασιών του έργου».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε ακόμα ότι «αναμένουμε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να διερευνήσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα έργα που εκτελέστηκαν. Ως πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων, καλώ τους αρμόδιους φορείς να είναι προσεκτικοί στην ανάθεση εργασιών σε εργολάβους» είπε και πρόσθεσε πως «η πιο φθηνή προσφορά δεν είναι πάντοτε και η πιο συμφέρουσα».

Καταλήγοντας, είπε ότι δεν θα γίνει ανεκτό να παραληφθεί ένα ημιτελές έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα