Προβλήματα στις συνομιλίες τον Ιούλιο προβλέπει ο Ερογλου

21:46 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε σήμερα πως οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό θα αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα τον Ιούλιο όταν η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης ενημέρωσε το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο για τις συνομιλίες στο Greentree ενώ πριν από την έναρξη της συζήτησης απέσπασε την πλήρη υποστήριξη της λεγόμενης κυβέρνησης δια στόματος του λεγόμενου πρωθυπουργού Ιρσέν Κουτσιούκ.

Ο

Ντερβίς Ερογλου ενημέρωνε το «υπουργικό» για δυόμιση περίπου ώρες και κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι πληροφόρησε τους λεγόμενους υπουργούς για τη σύνοδο στο Greentree της Νέας Υόρκης μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν – Γκι μουν.

Ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι οι απόψεις του βρίσκονται σε αρμονία με αυτές της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα.

Ισχυρίστηκε ότι προσέρχεται στις απευθείας συνομιλίες με καλή διάθεση και στόχο την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό και παρά αυτή του την καλή θέληση δεν επιτεύχθηκε η ετοιμασία εγγράφου για συμφωνία προς την επίλυση του Κυπριακού στο Greentree.

Καταλήγοντας ισχυρίστηκε ότι στην τ/κ πλευρά στόχος παραμένει η επίτευξη μιας βιώσιμης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα