Προσβάσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα ζητά η Οργάνωση Παραπληγικών

10:26 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη λήψη μέτρων για εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε όλα τα καταστήματα, γραφεία, κέντρα αναψυχής και δημόσια κτήρια ζητά από τους Δήμους η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, η οποία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Εγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Εγκωμης, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) στα γραφεία του Δήμου και συζήτησε

τα προβλήματα που έθεσαν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Δημήτρης Λαμπριανίδης, και τα μέλη της Ανδρέας Σμιρίλλης και Τούλα Καρατζιά.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, κ. Λαμπριανίδης, τόνισε ότι μηδενική πρέπει να είναι η ανοχή σε όσους δεν εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ολα τα κτήρια πρέπει να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό προσβάσιμα για όλους.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και το φαινόμενο των παράνομων αγώνων ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρίβα-Διγενή και η Οργάνωση Παραπληγικών δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου Εγκωμης για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα εξαλείψουν το πρόβλημα αυτό.

Η κ. Καρατζιά καταθέτοντας τη δική της μαρτυρία ανέφερε ότι πριν 24 χρόνια έπεσε η ίδια θύμα, ως συνοδηγός, σε αγώνα ταχύτητας που ξεκίνησε στη Λεωφόρο και έκτοτε παραμένει σε τροχοκάθισμα. Η κ. Καρατζιά κάνει έκκληση σε όλους να είναι προσεκτικοί στον δρόμο, γιατί η δική της εμπειρία τη δίδαξε ότι «δεν αξίζει για μια στιγμή απροσεξίας και επιπολαιότητας να διακινδυνεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα».

Ο Δήμαρχος Εγκωμης συγχάρηκε την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου για τις άοκνες προσπάθειές της ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στα μέλη της και από πλευράς Δήμου Εγκωμης τόνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματα της Οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα