Υπ. Οικονομικών: Η κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς

09:56 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής επιτυχώς, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα κατά την οποία βραβεύθηκαν οι απόδημοι αριστούχοι μαθητές λυκείου και οι επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αναφερόμενος στα οικονομικά της Κύπρου,

ο κ. Καζαμίας είπε ότι μέσα σε κλίμα πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής συμμετοχής η κατάσταση της κρίσης αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής επιτυχώς και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2012, προκειμένου στο τέλος του χρόνου να υπάρξει η διαπίστωση ότι έγιναν έστω και μικρά βήματα προόδου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε δύσκολους δρόμους επιδεινώνοντας την κατάσταση που ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σημείωσε τις στρεβλώσεις και τα κακώς κείμενα που επικρατούσαν για χρόνια, με τις αποφάσεις να καθυστερούν, διαρθρωτικά λάθη και αδυναμίες, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις του τραγικού δυστυχήματος του Ιουλίου στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Όπως είπε η οικονομική κρίση ανάγκασε την Κυπριακή Δημοκρατία να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην οικονομία της τα οποία όλοι αναγνώριζαν, ωστόσο καμία κυβέρνηση δεν έπαιρνε την πολιτική απόφαση να αγγίξει τα πράγματα και να δρομολογήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, με προτάσεις και σκέψεις σε μία σωστότερη οικονομική πορεία.

Ο κ. Καζαμίας τόνισε επανειλημμένα ωστόσο ότι αυτό έγινε κατορθωτό γιατί τις προσπάθειες αναγνώρισαν όλες οι πολιτικές παρατάξεις και με τη συμβολή τους ήρθαν τα αποτελέσματα, που τελικά οδήγησαν σε μία πορεία ανακούφισης, ακόμα και αν δεν επίλυσαν τα προβλήματα. Υπογράμμισε δε την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στην οικονομική πολιτική και από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Κύπρου στην ελληνικό λαό, στην κυβέρνηση και τα κοινωνικά σύνολα που τον εκφράζουν και τον εκπροσωπούν για την τιτάνια προσπάθεια που όλοι καταβάλλουν να ξεπεράσει η Ελλάδα αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε την ελπίδα στο πνεύμα ενός ελάχιστα κοινού παρονομαστή που δεν μπορεί να είναι άλλος από το εθνικό και δημόσιο συμφέρον να τροχιοδρομηθούν λύσεις στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο λαός και όσοι επέλεξαν να ζουν σε αυτή τη χώρα έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες.

Σχετικά με τα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι αυτό το δώρο της φύσης οφείλει να έχει τη σωστή διαχείριση. Όπως είπε δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να λύσει από τη μία μέρα στην άλλη τα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αυτό το φυσικό πράγμα «οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε και για μας και για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Καζαμίας σημείωσε ότι δημιουργείται το σχετικό νομικό πλαίσιο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατασπατάληση κατά την εκποίηση του, αλλά τα έσοδα στο μεγαλύτερο τους μέγεθος θα πρέπει να

Keywords
Τυχαία Θέματα