Πρόστιμο €100.000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Reliantco Investments Ltd

11:36 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξέτασε υπόθεση η οποία αφορά την εταιρεία Reliantco Investments Ltd (‘η Εταιρεία’) για την οποία υπήρχε εύλογη υποψία διάπραξης ενδεχόμενης παράβασης του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007 (‘ο Νόμος’) και των Οδηγιών που εκδόθηκαν δυνάμει αυτού.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,

στα πλαίσια άσκησης των εξουσιών της δυνάμει του άρθρου 37(4) του περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Νόμου, προέβηκε σε συμβιβασμό της ενδεχόμενης παράβασης με την Reliantco Investments Ltd, για το ποσό των €100.000.

Ο εν λόγω συμβιβασμός είναι ως είχε ανακοινωθεί στις 31/1/2013 και αφορά αδυναμίες στην εφαρμογή του Νόμου ως προς, μεταξύ άλλων, την οργανωτική δομή και λειτουργία της Εταιρείας. Η Εταιρεία έχει διαβεβαιώσει την Επιτροπή ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα για την επίτευξη πλήρης συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Νόμου, γεγονός το οποίο η Επιτροπή θα διερευνήσει εκ νέου σε επικείμενο έλεγχο της.

Η Reliantco Investments Ltd κατέβαλε το ποσό των €100.000 άμεσα.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι πρόσωπο που συμφωνεί και συγκατατίθεται σε συμβιβασμό δυνάμει του άρθρου 37(4) του περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Νόμου και συμμορφώνεται με όλους τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, δεν λογίζεται ότι έχει προβεί σε παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα