Με την γάτα «Αφροδίτη» τα βάζουν οι Τ/κ, αμφισβητώντας ότι είναι…ε/κ καταγωγής

10:50 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την προέλευση της γάτας Αφροδίτη από την Κύπρο και δει την ε/κ πλευρά αμφισβητεί η τ/κ ιστοσελίδα Kibris time, αναφερόμενη στην κατοχύρωση του είδους «Οι γίγαντες της Αφροδίτης» (Aphrodite’s Giants) ως εθνική γάτα της Κύπρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γατών (World Cat Federation, WCF).

«Μάλιστα, αυτό από πού προέκυψε, πώς; Η απάντηση

είναι αδίστακτη, εξυπηρετώντας την πολιτική τους την δική μας γάτα Ανατολίας – Άγκυρας (Anadolu – Ankara) την έκαναν δική τους. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε πλέον χωρίς να μιλήσουμε. Γιατί αυτή (η γάτα) δεν είναι ελληνοκυπριακή, είναι μια τουρκάλα που ήρθε απ την Ανατολία…».

Φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις του κτηνίατρου προέδρου του συνδέσμου γάτα της Άγκυρας, Ταρκάν Οζτσετίν ο οποίος κάνει αναφορά στον τάφο 10.000 χρόνων στην Κύπρο όπου βρέθηκε σκελετός γάτας και σημειώνει ότι από αρχαιολογικής πλευράς δεν διαψεύστηκε ότι αυτή η γάτα μπορεί να προήλθε από την Ανατολία, επισημαίνοντας ότι η πιο κοντινή ξηρά στο νησί είναι η Ανατολία και από το 1571 η Κύπρος αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αναφέρεται επίσης ότι η πρόεδρος του κυπριακού συνδέσμου γάτας – Feline society, Rita Sjekloca έχει προβεί σε δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ κατηγορώντας του Τούρκους ότι έχουν κλέψει την γάτα «Αφροδίτη», την αναπαράγει και προσπαθούν να την τουρκοποιήσουν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα σε δηλώσεις για το θέμα της κυπριακής γάτας είχε κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, λέγοντας ότι η εκκλησία θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες γιατί αυτή η γάτα αντικατοπτρίζει την ιστορία και την παράδοση της Κύπρου. Το δημοσίευμα καταλήγει υποστηρίζοντας ότι η εθνική γάτα της Κύπρου «Αφροδίτη» που αποτελείται από έξι είδη, προέρχεται από την Ανατολία και μάλιστα από τον τύπο της Άγκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα