Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η ευθύνη για υπέρβαση της κρίσης ανήκει σε όλους

15:22 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες  για την Κύπρο, που κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, η ευθύνη για υπέρβαση της κρίσης ανήκει σε όλους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, καλώντας όλους σε συμπόρευση.

Σε ομιλία του στην 24η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ, ο κ. Καρογιάν προέβηκε σε συσχετισμό Κυπριακού και οικονομίας, εκφράζοντας τη θέση ότι ισχυρή οικονομία δίνει ώθηση για αγώνα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει σε μια καταρρέουσα

οικονομία.

«Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ή εκτεταμένη πολιτική ανάλυση ούτε παράθεση βαθυστόχαστων επιχειρημάτων για να επισημάνει κανείς πως το φετινό συνέδριό σας πραγματοποιείται στην πιο κρίσιμη περίοδο της  Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή του 1974», είπε.

Συνήθως, πρόσθεσε, «η πολιτική και κομματική ηγεσία του τόπου, από το βήμα αυτού του συνεδρίου, αναλώνει τις συζητήσεις της μαζί σας, σε παρουσίαση της κατάστασης στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας για πολλά χρόνια  πόσο αυτό παραμένει επικίνδυνα στάσιμο λόγω της προκλητικά αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς».

«Σίγουρα και εσείς έχετε κουραστεί να ακούετε τα ίδια και τα ίδια για τόσα χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «και εμείς φυσικά από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε ότι με την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων αναλύσεων δεν οδηγούμε το εθνικό μας θέμα πιο κοντά σε μια σωστή και δίκαιη λύση».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «γνωρίζετε πολύ καλά πως στο εθνικό μας θέμα τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά βρίσκονται σε μια άκρως επικίνδυνη καμπή».

«Το ίδιο σίγουρος είμαι, ότι, λόγω του διαχρονικού σας ενδιαφέροντος για τα δρώμενα στην Κύπρο, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τον τελευταίο καιρό σε άκρως οριακό σημείο βρίσκεται και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Συνεπώς, είπε, «στο επίκεντρο του φετινού σας συνεδρίου παράλληλα με το εθνικό μας θέμα βρίσκεται και η σημερινή κρίσιμη φάση της κυπριακής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «θα έλεγα ότι βρίσκεται και η ευρύτερη πολιτική και θεσμική κρίση που έχουν ενώπιόν τους η Κύπρος και ο λαός μας».

Αναφέρθηκε στο συσχετισμό του Κυπριακού με την οικονομία και διερωτήθηκε κατά πόσο μια χώρα της οποίας η οικονομία θα είναι υποθηκευμένη και θα ζει με δανεικά θα έχει περιθώρια αντίστασης.

«Αν μας πουν για κλείσιμο του Κυπριακού όπως – όπως, ποιες θα είναι οι αντιστάσεις μας;», διερωτήθηκε.

Η ισχυρή οικονομία δίνει ώθηση για αγώνα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει σε μια καταρρέουσα οικονομία, πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας: Η πολυεπίπεδη και σύνθετη κρίση που βιώνουμε δεν ήρθε εξ’ ουρανού». Δεν ήρθε, ανέφερε, «από το πουθενά». Πρόσθεσε ότι «μπορεί βεβαίως, η οικονομική κρίση να οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες, όμως δεν μπορούν να παραβλεφθούν ούτε να παραγραφούν, ούτε ακόμη να δικαιολογηθούν ευθύνες εντός Κύπρου».

«Δυστυχώς, λάθη και ολιγωρίες, λανθασμένοι σχεδιασμοί, έμμονες ιδέες, απρονοησία και απερισκεψία

Keywords
Τυχαία Θέματα