Υπουργικό Συμβούλιο με ικανούς ανθρώπους, υπόσχεται ο Λιλλήκας

14:27 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόθεση και απόφασή του, όπως δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, είναι όπως, στην περίπτωση εκλογής του, διαμορφώσει ένα Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα στελεχώνουν οι πλέον ικανοί άνθρωποι του τόπου, “ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης”.

“Στις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε στην οικονομία και στο εθνικό θέμα”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε κανέναν ικανό άνθρωπο που είναι διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα μας, ούτε όμως”, πρόσθεσε,

“μπορεί να κερδίσουμε το στοίχημα του 21ου αιώνα με κατανομή Υπουργείων μα βάση αναχρονιστικές μεθόδους”.

Κληθείς, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο εκλογικό του επιτελείο, στη Λευκωσία, να σχολιάσει δημόσιες αναφορές από τα επιτελεία ανθυποψηφίων του για το ενδεχόμενο να συνεργασθεί με το ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, προκειμένου να σχηματίσει μαζί τους Κυβέρνηση εφ` όσον κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι, κατ` αρχήν, τον χαροποιεί το ότι κάποιοι θεωρούν πως θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών “και φαίνεται ότι ανησυχούν για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου”.

Στην περίπτωση, κατά την οποία”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “θα περάσω στο δεύτερο γύρο μαζί με τον κ. Αναστασιάδη, ασφαλώς και οι δύο υποψήφιοι θα αναζητήσουμε την υποστήριξη ψηφοφόρων από το χώρο του ΑΚΕΛ”.

“Δεν μπορώ”, πρόσθεσε, “να φαντασθώ ότι ο κ. Αναστασιάδης θα ικανοποιηθεί με τους ψηφοφόρους και τους ψήφους που θα λάβει μόνον στον πρώτο γύρο, αλλιώς, πώς θα έχει προοπτικές ή πιθανότητες εκλογής;”

“Σε όλη αυτή την προσπάθεια και τώρα που διαμορφώνονται οι όποιες συνεργασίες ή συμμαχίες”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “δεν έχω συζητήσει κατανομή Υπουργείων με οποιοδήποτε κόμμα, παρά το ότι, όπως και κάθε υποψήφιος, επιθυμώ τη στήριξη από πολιτικές δυνάμεις, εν τούτοις, στο διάλογο που είχα τόσο με το ΔΗΚΟ όσο και με την ΕΔΕΚ, αλλά και με το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους, σε καμμίαν από αυτές τις συναντήσεις δεν είχα υποσχεθεί ούτε και είχα μπει σε συζήτηση για την κατανομή Υπουργείων”.

“Αυτού του είδους οι πρακτικές”, συνέχισε, “ανήκουν σε άλλους και αυτή την πρακτική του διαλόγου, με βάση πολιτικές θέσεις και αρχές, θα εφαρμόσω και στο δεύτερο γύρο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα