Απολογισμό δραστηριοτήτων παρουσίασαν στο συνέδριό τους οι Απόδημοι

15:12 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε σύντομο απολογισμό δραστηριοτήτων και παρουσίαση εκθέσεων δράσης προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Ομοσπονδίες των Αποδήμων, στο πλαίσιο των εργασιών της 24ης συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ταυτόχρονα, με το δέκατο συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με έγγραφα που διανεμήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτης, αφού συγχάρηκε τη ΝΕΠΟΜΑΚ για τα δεκάχρονα

της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι οργανώσεις της ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ, στις διάφορες χώρες όπου εργάζονται συνέβαλαν και συμβάλλουν σημαντικά στους αγώνες του κυπριακού λαού, για την απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και τους εποίκους και την επανένωση του νησιού.

Η συνεχής συμμετοχή της Εθνικής Ομοσπονδίας, σημείωσε, «στον αγώνα για ενημέρωση και διαφώτιση στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενισχύεται και αναβαθμίζεται συνεχώς, με βάση τους στόχους και το στρατηγικό μας σχεδιασμό, όπως και με τη συνεχή επαφή και επικοινωνία με στελέχη της βρετανικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όπως και με σημαντικές ομάδες Βουλευτών.

«Οι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν στην Κύπρο και ότι, ως εκ τούτου, χρειάζεται αν διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε το διάλογο μεταξύ της αποδημίας και της κυπριακής πολιτείας. Η τουρκική πλευρά πολλαπλασίασε τις προσπάθειες παραπληροφόρησης της βρετανικής Βουλής, του βρετανικού Tύπου, των ακαδημαϊκών και άλλων παραγόντων. Τόσον ο Τούρκος Πρέσβης όσον και οι ούτω καλούμενοι πρέσβεις του ψευδοκράτους, γράφουν, επιπλήττουν και απειλούν ακόμα Βουλευτές που υπογράφουν ψηφίσματα υπέρ της Κύπρου. Οι ενέργειες τους βέβαια δεν μένουν αναπάντητες», πρόσθεσε.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ελκύσουν και να συστρατεύσουν τη νεολαία μαζί τους και διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστούν όλοι μαζί ενωμένοι για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή και τον εποικισμό και θα φέρει την ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία και την ελευθερία σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό σε μια ενωμένη και ειρηνική Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Μιχάλης Χριστοδούλου, στη δική του παρουσίαση, ανέφερε ότι «η επαφή των νέων μας με την Κύπρο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ταυτότητας τους, καθώς και του μέλλοντος μας».

«Η διακοπή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ΡΙΚ προβλημάτισε την παροικία στα μέγιστα και θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και το Συμβούλιο του ΡΙΚ για την άμεση δράση τους στην επαναφορά του», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο που επιβίωσε η Κοινότητα 83 χρόνια με μεγάλες δυσκολίες, αλλά και που σήμερα δεσπόζει σαν «ένας από τους καλύτερους οργανισμούς προς μίμηση» και κάλεσε τα κυπριακά ΜΜΕ και σε όσους αμφισβητούν, «εάν θέλετε να γνωρίσετε τους απόδημ

Keywords
Τυχαία Θέματα