Προδρόμου:Οι αξιωματούχοι αντλούν κύρος και αίγλη από την άσκηση του λειτούργηματος τους,και όχι από σύμβολα και προνόμια

17:59 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέλουμε να σημειώσουμε και να επικροτήσουμε τη στάση και την απόφαση του νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Α. Χατζηχαμπή, ο οποίος με το διορισμό του ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει χρήση του υπηρεσιακού οχήματος το οποίο δικαιούται να χρησιμοποιεί ως εκ της θέσεώς του.

Παρομοίως πρέπει να επικροτήσουμε την απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως η οποία και παραιτήθηκε οικειοθελώς της χρήσης υπηρεσιακού οχήματος, προτού καν ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία που ετοιμάζεται στη βουλή.

Θεωρούμε ότι αυτή η στάση συνάδει

πλήρως με τα μηνύματα που πρέπει όλοι να δώσουμε στη συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.

Σε αυτό το ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με τον περιορισμό των υπηρεσιακών οχημάτων που παραχωρούνται σε αξιωματούχους.

Η γενική αρχή που θα πρέπει να ισχύσει στο εξής, αποτελώντας και υπόδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία, είναι ότι οι αξιωματούχοι της πολιτείας αντλούν το κύρος και την αίγλη τους μάλλον από την άσκηση του λειτουργήματος τους, παρά από προνόμια και σύμβολα που μπορεί να συνοδεύουν τη θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα