ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη η στάση της Τρόικα και Ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην επιστολή Αναστασιάδη

17:54 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της Τρόικα και Ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στο περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν είχαμε ασφαλώς ψευδαισθήσεις ότι η επιστολή του κ. Αναστασιάδη θα τύγχανε θερμής υποδοχής, αλλά όταν οι δανειστές της Κύπρου με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν πρώτοι

αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του προγράμματος που μας επέβαλαν, το λιγότερο θα έπρεπε να μην ήσαν αφοριστικοί στην αντίδραση τους.

Από την άλλη δεν μπορούμε παρά να κακίσουμε τον όλο τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το όλο ζήτημα.

Ενώ ως ΑΚΕΛ εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για το περιεχόμενο της επιστολής, θεωρούμε ότι ο χειρισμός από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε ατυχής.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση επέτρεψε τη δημοσιοποίηση της επιστολής, στοιχείο που δημιούργησε την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναλήφθηκε για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης.

Αυτή η εικόνα ενισχύθηκε, αφού προφανώς καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει από πλευράς κυβέρνησης ώστε να εξασφαλίσει την ελάχιστη έστω στήριξη εντός της Ε.Ε.

Ακόμη χειρότερα γιατί η Κυβέρνηση, μόλις βρέθηκε απέναντι στην άδικη κριτική που δεχτήκαμε, προέβη σε άτακτη υποχώρηση με αποτέλεσμα να μείνουν μετέωρα τα λογικά αιτήματα που τέθηκαν για αναθεώρηση-βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα