Πράσινη δίαιτα για το καλοκαίρι

07:49 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένα διατροφικό πρόγραμμα βασισμένο στη χορτοφαγία για να χάσετε 4-5 κιλά σε ένα μήνα, αποτοξινώνοντας παράλληλα τον οργανισμό σας.

Το να είναι κανείς χορτοφάγος μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν προσεχτικό τρόπο ζωής με σεβασμό στη φύση. Ωστόσο, μπορεί να είναι και ένας τρόπος για να ξαναβρεί κανείς τη φόρμα του και να καθαρίσει τον οργανισμό του από όλες τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί. Αυτό συμβαίνει και με τη δίαιτα που σας προτείνουμε, η οποία δεν περιλαμβάνει κρέας και ψάρι αλλά διατηρεί στο μενού της το γάλα, τα αυγά και τα τυριά.

Σας βοηθά να χάσετε σε ένα μήνα 4-5 κιλά, ευνοώντας

παράλληλα τη δράση οργάνων που αποβάλλουν ουσίες από τον οργανισμό (όπως το συκώτι και τα νεφρά), αποτοξινώνοντας τον οργανισμό και προετοιμάζοντάς τον για να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ζωντάνια το καλοκαίρι.

Ο κίνδυνος που διατρέχεται συχνά σε περιπτώσεις που ακολουθείται μία χορτοφαγική δίαιτα είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό και ιδίως μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος, αλλά και οι πρωτεΐνες, επειδή οι φυτικής προέλευσης έχουν χαμηλότερη βιολογική αξία από τις ζωικής προέλευσης και ταυτόχρονα είναι λιγότερο αφομοιώσιμες από τον οργανισμό.

Αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται με την πράσινη δίαιτα, επειδή τα μενού είναι εξισορροπημένα με απόλυτη ακρίβεια: προβλέπουν εναλλακτικές πηγές σιδήρου, παρέχοντας στον οργανισμό μια μικρή ποσότητα ευγενών πρωτεϊνών (αυτή του γάλακτος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών) και συνδυάζουν τις φυτικές πρωτεΐνες με τους υδατάνθρακες για να τις κάνουν πιο αφομοιώσιμες.

Ελαφριές, αλλά γεμάτες ενέργεια!

Μία ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή προσφέρει πολλά…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα