Παντρεύονται Κατσαφάδος- Μιχαλολιάκου και Ζαφειρίου- Οικονόμου!

Του ∆ΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΝΙΑ, εφημερίδα Παραπολιτικά

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, λέει ο λαός, και από ό,τι φαίνεται αυτή η ρήση βρίσκει εφαρµογή ακόµη και στα πολιτικά γραφεία, όπου πολλές φορές ο καθωσπρεπισµός που είθισται να επικρατεί στέκεται τροχοπέδη στη δηµόσια εκδήλωση τρυφερών συναισθηµάτων. Ωστόσο, µε το πέρασµα των χρόνων, οι αντιστάσεις χαλαρώνουν όλο και περισσότερο και, ως εκ τούτου, αρκετοί από τους έρωτες που γεννιούνται στο παρασκήνιο κάποιας εκλογικής µάχης ή κοµµατικής εκδήλωσης βγαίνουν στο φως πολύ νωρίτερα

σε σχέση µε το παρελθόν.

Σήµερα, τα «Π» µπαίνουν στα άδυτα δύο ερωτικών ιστοριών που έγιναν επί πολλούς µήνες θέµα συζήτησης στα πολιτικά στέκια, οι οποίες είχαν τελικά happy end, αφού οδηγούνται στα σκαλιά της εκκλησίας.

Στο πρώτο love story πρωταγωνιστούν δύο γνήσια «γαλάζια» παιδιά. Ο βουλευτής της Ν.∆. στην Α’ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος και η κόρη του δηµάρχου του µεγάλου λιµανιού, Νόρα Μιχαλολιάκου, η οποία έχει αφήσει ήδη ισχυρό στίγµα στην κοινωνική ζωή της πόλης. Οπως λένε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, πρόκειται για ένα άκρως ταιριαστό ζευγάρι και έναν µεγάλο έρωτα, που ήταν δεδοµένο πως αργά ή γρήγορα θα κατέληγε στην Αγία Τριάδα (σ.σ.: τη µητρόπολη του Πειραιά).

Το έτερο ειδύλλιο γεννήθηκε και πάλι µε φόντο κάποιο λιµάνι, µόνο που αυτή τη φορά στο σκηνικό προστίθεται ο Λευκός Πύργος. Ο λόγος για τη σχέση του ειδικού γραµµατέα Εθνικής Αµυνας και στενού πολιτικού φίλου του Αντώνη Σαµαρά, Αντώνη Οικονόµου, µε τη γνωστή στους νοµικούς κύκλους της συµπρωτεύουσας (και όχι µόνο) συµβολαιογράφο Ελενα Ζαφειρίου.

Κοινό στοιχείο, µάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις είναι το γεγονός ότι για αµφότερες τις κυρίες θα είναι το δεύτερο στεφάνι. Η Νόρα Μιχαλολιάκου ήταν παντρεµένη µε τον επίσης Πειραιώτη επιχειρηµατία Θανάση Πολυχρονόπουλο, ενώ η Ελενα Ζαφειρίου µε τον σηµερινό υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Γκιουλέκα. Πλέον, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους και, όπως επισηµαίνουν οικεία τους πρόσωπα, αυτή η καινούργια αρχή τούς έχει δώσει στην κυριολεξία φτερά. Οι ίδιοι κύκλοι επισηµαίνουν πως έτσι αισθάνονται βεβαίως και οι µέλλοντες σύζυγοί τους... Ενα µεγάλο ερώτηµα, πάντως, είναι σε ποιο Μυστήριο θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός (αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του), αφού από τη µία παντρεύεται η κόρη του κουµπάρου του και από την άλλη ένας από τους πιο κοντινούς του φίλους.

Κώστας Κατσαφάδος-Νόρα Μιχαλολιάκου: Η κόρη του δηµάρχου και ο άνθρωπός της

Στην Αγία Τριάδα, τη µητρόπολη του µεγάλου λιµανιού, θα τελεστεί το Μυστήριο, µε κουµπάρο τον Ανδρέα Παπαµιµίκο

Η περίοδος που ακολούθησε τις δηµοτικές εκλογές του Νοεµβρίου του 2010 και τη νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά ήταν ιδιαίτερα έντονη από συναισθηµατική άποψη για τη θυγατέρα του δηµάρχου του µεγάλου λιµανιού, Νόρα. Μετά τη χαρά από το αποτέλεσµα της κάλπης, ήρθαν τα σύννεφα στον γάµο της µε τον πατέρα των δύο παιδιών της, Γιάννη και Βασίλη, και εν συνεχεία ο οριστικός χωρισµός του πρώην πλέον ζευγαριού. Αφού µεσολάβησε ένα διάστηµα εσωτερικής ανασύνταξης για εκείνη, ήρθε ο δεσµός µε τον «γαλάζιο» τότε πολιτευτή και αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕ∆, Κώστα Κατσαφάδο, να δώσει νέο νόηµα στη ζωή της και να αποτελέσει ένα καινούργιο ξεκίνηµα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν καλύτερα την εποχή που ο βουλευτής της Α’ Πειραιά έκανε ποικιλοτρόπως έντονη την παρουσία του στον προεκλογικό αγώνα του µετέπειτα πεθερού του. «Σε κάθε του βήµα ο Μιχαλολιάκος είχε κοντά του δυναµικούς νεολαίους. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς είχε βάλει και ο Κατσαφάδος το χεράκι του», σηµειώνει χαρακτηριστικά στέλεχος της Ν.∆. στο µεγάλο λιµάνι. Αλλωστε, η δραστηριότητα που ανέπτυξε εκείνο τον καιρό ο πρώην νοµαρχιακός σύµβουλος ήταν καταλυτική για την προσέγγιση των δύο ανδρών σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο. Οσο για την πρόταση γάµου; Οι φίλοι του ζευγαριού επιµένουν ότι συνέπεσε χρονικά µε την προεκλογική περίοδο για τις διπλές εθνικές κάλπες του 2012. «Είχαν δύο λόγους, λοιπόν, να χαρούν. Οχι µόνο γιατί αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους, αλλά και γιατί αυτή η προσωπική ευτυχία συνδυάστηκε µε την παρθενική εκλογή του Κώστα στη Βουλή», τονίζουν οι εν λόγω κύκλοι. Τη νύχτα της 17ης προς τη 18η Ιουνίου, µάλιστα, το ζευγάρι πραγµατοποίησε την πρώτη του επίσηµη κοινή εµφάνιση στον Πειραιά, όταν και µαζί µε τους συνεργάτες του κ. Κατσαφάδου, αλλά και καλούς φίλους γιόρτασε την είσοδο του τελευταίου στο Κοινοβούλιο.

Ο γάµος τους θα γίνει το επόµενο Σάββατο, µε κουµπάρο τον κολλητό του γαµπρού και γραµµατέα της Ν.∆., Ανδρέα Παπαµιµίκο. Ωστόσο, το µεγάλο γλέντι θα γίνει στις 29 του µηνός, οπότε και οι νεόνυµφοι θα δεξιωθούν φίλους και πολιτικούς συνοδοιπόρους.

Αντώνης Οικονόμου- Έλενα Ζαφειρίου: O καλός φίλος του Σαµαρά και η συµβολαιογράφος

Το ζευγάρι, που επέλεξε πρωτότυπα προσκλητήρια, σηκώνει στο πόδι τη «νύµφη του Βορρά», όπου όλοι περιµένουν τον πρωθυπουργό

Στο πόδι βρίσκεται στην κυριολεξία η ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη. Αιτία δεν είναι άλλη από τον γάµο του Αντώνη Οικονόµου και της Ελενας Ζαφειρίου, που, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη της πόλης, είναι πολύ πιθανό να φέρει στη συµπρωτεύουσα -αν βεβαίως του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του- τον ίδιο τον Αντώνη Σαµαρά. Βλέπετε, ο πρωθυπουργός συνδέεται µε µακροχρόνια φιλία µε τον γαµπρό, ο οποίος επί χρόνια αποτελεί προνοµιακό συνοµιλητή του. Το ευτυχές γεγονός θα λάβει χώρα το ερχόµενο Σάββατο (οπότε θα παντρευτεί και το ζεύγος Κατσαφάδου-Μιχαλολιάκου), στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαµά, στη Θεσσαλονίκη.

∆εν γνωρίζουµε αν πρόκειται για σύµπτωση, αλλά Γρηγόρης ονοµάζεται ο αγαπηµένος µοναχογιός (13 χρόνων σήµερα) της κ. Ζαφειρίου από τον πρώτο της γάµο µε τον Κώστα Γκιουλέκα. Οσον αφορά το προσκλητήριο που έλαβαν οι καλεσµένοι, είναι πολύ ιδιαίτερο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το χιούµορ µε το οποίο προσέγγισε το ζευγάρι τη στιγµή που θα ενωθεί µε τα δεσµά του γάµου, αφού ανάµεσα στ’ άλλα αναφέρεται πως σε... περίπτωση βροχής ο ναός στεγάζεται!

Εντύπωση προκαλεί και η ιδιαίτερη καλλιτεχνική του προσέγγιση, µε ζωγραφισµένα καµπαναριά και µικρές καρδιές. Κουµπάροι θα είναι ο γνωστός επιχειρηµατίας της συµπρωτεύουσας Κώστας Χαΐτογλου, ο οποίος επίσης ανήκει στο στενό φιλικό περιβάλλον του πρωθυπουργού, και η σύζυγός του, Βίκυ.

Ο Αντώνης Οικονόµου και η Ελενα Ζαφειρίου γνωρίζονταν χρόνια πριν τους χτυπήσει ο φτερωτός θεός, αφού αποτελούσαν αναγνωρίσιµα πρόσωπα στον δηµόσιο βίο της Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγµή και αφού η τελευταία είχε γράψει τον επίλογο στον γάµο της µε τον κ. Γκιουλέκα, είχαν µέσω κοινής παρέας την ευκαιρία να ανακαλύψουν κοινά ενδιαφέροντα, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δηµιουργία της µεταξύ τους έλξης.

«Πρόκειται για δύο ώριµους ανθρώπους, που δεν θα µπορούσαν να παρασυρθούν. Τα δυνατά αισθήµατα που ένιωσαν ο ένας για τον άλλο ήρθαν, όπως ήταν επόµενο, σταδιακά και µετά από διαδοχικές εξόδους και συζητήσεις», υπογραµµίζει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος που έζησε από κοντά την πορεία του ζευγαριού προς την εκκλησία.

Μαζί στη ζωή και στα έδρανα

Η Νόρα Μιχαλολιάκου και η Ελενα Ζαφειρίου ξέρουν από πρώτο χέρι να διαχειριστούν την απαιτητική ζωή ενός πολιτικού προσώπου και να προσαρµόσουν αναλόγως την καθηµερινότητά τους.

Η πρώτη λόγω του πατέρα της και η δεύτερη ελέω της πολυετούς παρουσίας της στο πλευρό του Κώστα Γκιουλέκα. Εξάλλου, υπάρχουν µυστικά για έναν επιτυχηµένο γάµο, ακόµη και όταν και οι δύο σύζυγοι έχουν ενεργή ενασχόληση µε την πολιτική.

Τα παραδείγµατα ουκ ολίγα.

Πρώτοι και καλύτεροι ο Γεράσιµος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη, έστω κι αν βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και ο πρώην βουλευτής της Ν.∆. Γιώργος Κράτσας και η σύζυγός του, Ρόδη, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ο υπουργός Υποδοµών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η σύζυγός του, Μαρία Ματσούκα, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Εναν ισορροπηµένο γάµο έχουν καταφέρει να έχουν, παρά τις αυξηµένες υποχρεώσεις τους, και ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής ∆ρίτσας, µε τη σύζυγό του και επιφανές στέλεχος της Κουµουνδούρου, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ξεχωριστή περίπτωση, για πολλούς λόγους βεβαίως, είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Ελένη Ζαρούλια, που εξελέγησαν ταυτόχρονα βουλευτές και, εκτός από την οικία τους, τα έλεγαν µέχρι τη στιγµή της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, και στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Keywords
εν λόγω, νίκος μιχαλολιάκος, χρυση αυγη, φως, happy, end, love, πειραιας, ελενα, μυστήριο, εκλογες, μιχαλολιάκος, βουλη, ιουνίου, θεσσαλονικη, παραπολιτικα, ΠΑΣΟΚ, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, λουκα κατσελη, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μιχαλολιάκος, νίκος μιχαλολιάκος, βουλευτες, ελενη, βγαινουν, δυνατα, βηχας, περιοδος, φιλια, φως, ανθρωπος, βικυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γλεντι, γραφεια, γρηγορης, δευτερο, δωσει, εδρανα, ελενα, ευκαιρια, ευτυχια, εκκλησια, ελξης, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εποχη, εφημεριδα, ζευγος, ζωη, ιδια, ιδιο, θεος, θυγατερα, θοδωρης, κεφαλαιο, λευκος πυργος, μυστήριο, μαρια, νικη, νυχτα, νορα, οικια, παιδια, περιβαλλον, ρηση, προσκλητηρια, ρολο, σαββατο, συζυγο, συνεχεια, τασια, φοντο, φτερα, φορα, χερι, χρονικα, χαρα, ανηκει, love, ερωτες, φιλοι, happy, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, καρδιες, κωστας, ναος, βεβαιως, ζευγαρι
Αναζητήσεις
νορα μιχαλολιακου διαζυγιο, σχεση κατσαφαδου αρβανιτοπουλου
Τυχαία Θέματα