Κρίσιμη συνάντηση για την ΕΡΤ

Το νερό στο αυλάκι μίας, ούτως ή άλλως δύσκολης, απεμπλοκής από το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ θα επιδιώξει να βάλει σήμερα ο νέος υφυπουργός Παντελής Καψής, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση, τη δεύτερη, με τους εκπροσώπους δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών στην δημόσια τηλεόραση. Προηγήθηκε, αργά χθες βράδυ, μακρά σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των Γ. Στουρνάρα,

Χρ. Σταϊκούρα, Δημ. Σταμάτη και, φυσικά, του νέου υφυπουργού αρμόδιου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο κ. Καψής αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στους εκπροσώπους ένα σχήμα εκτόνωσης της έντασης, με αφετηρία ωστόσο το δεδομένο του λουκέτου στην επιχείρηση. Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση αναμένεται να επιμείνει όχι μόνον στο μεταβατικό σχήμα, στο οποίο αναμένεται να απορροφηθεί το σύνολο σχεδόν του προσωπικού, αλλά και στο νέο φορέα για την πρόσληψη στον οποίο οι νυν εργαζόμενοι θα έχουν πρόσθετη μοριοδότηση.

Ως «γλυκαντικά» για την αποχώρηση των εργαζομένων από την Αγία Παρασκευή ο κ. Καψής αναμένεται να παρουσιάσει τις υψηλότερες αποζημιώσεις που, κάποιοι εξ αυτών, θα λάβουν από ό,τι αν παρέμεναν για λίγα ακόμη χρόνια και αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης αλλά και, πιθανά, πρόγραμμα κάλυψης ασφαλιστικού χρόνου σε όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης. Με τις αποχωρήσεις όσων μπορούν ήδη να συνταξιοδοτηθούν αλλά και την πρόωρη έξοδο σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς αρκετών ακόμη, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό του προσωπικού (εξαιρουμένων φυσικά του προσωπικού ειδικών θέσεων και των διοικητικών που προσελήφθησαν τους τελευταίους μήνες από την τρικομματική) που θα βρεθεί στο κενό κατά την ίδρυση του νέου φορέα.

Παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί κάθε σενάριο επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης σε περίπτωση μακράς παράτασης της κατάληψης του χώρου, βασιζόμενη και στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα