Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

22:14 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λουτρό αίματος σήμερα στο Ιράκ. Μία σειρά από επιθέσεις προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 61 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για νέα έξαρση της βίας στη χώρα που αναβιώνει τους φόβους για επιστροφή στη θρησκευτική σύρραξη. Μόνο στη Μοσούλη, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σουνίτες, σημειώθηκαν πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και στόχο άνδρες του στρατού και της αστυνομίας. Στην πόλη κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε

άλλη πόλη 50 χιλιόμετρα μακριά της Βαγδάτης, έγινε τριπλή επίθεση σε αγορά, προκαλώντας το θάνατο σε 13 ανθρώπους. Αρχικά ανατινάχθηκαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, και στη συνέχεια ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Η επίθεση, από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης άλλοι 53 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε την ώρα αιχμής της αγοράς, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο. Κοντά στην Τάτζι, στη βόρεια έξοδο της Βαγδάτης, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε ψαραγορά, με απολογισμό επτά νεκρούς και 16 τραυματίες.

Στο Κιρκούκ εξάλλου έγινε επίθεση αυτοκτονίας με ένα νεκρό, ενώ στην Τουζ Χουρμάτου από έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώθηκαν τρία άτομα.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα