Συνεχίζεται η κατάληψη της πλατείας Ταξίμ, παρά τις προειδοποιήσεις Ερντογάν

20:20 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Τούρκοι διαδηλωτές συνέχισαν και τη Δευτέρα την κατάληψη της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η υπομονή του εξαντλείται.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έχουν στρατοπεδεύσει σε αντίσκηνα, ελέγχουν πλέον μια μεγάλη περιοχή γύρω από την πλατεία, έχοντας κλείσει τους δρόμους με πέτρες και

σιδερένιες ράβδους, ενώ η αστυνομία έχει αποσυρθεί εντελώς από την περιοχή, διατηρώντας αντλίες νερού εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές επανήλθαν τη Δευτέρα στην κανονική τους ρουτίνα, δηλώνοντας ωστόσο ότι το βράδυ θα επιστρέψουν στην πλατεία Ταξίμ.

Οι ταραχές στην Τουρκία έχουν προκαλέσει νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν τη χώρα ως μια από τις πιο σταθερές αναδυόμενες αγορές, ενώ την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Moody`s πιστεύει ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα μπορεί να επιφέρει πλήγμα στα έσοδα από τον τουρισμό και να επιβραδύνει τις επενδύσεις στην τουρκική κεφαλαιαγορά.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός επέκρινε τους κερδοσκόπους μετά την πτώση της τάξης του 15% που παρουσίασε το χρηματιστήριο την προηγούμενη βδομάδα εξαιτίας των ταραχών, λέγοντας ότι «θα πνίξει όσους πλουτίζουν από τον ιδρώτα του λαού», σχόλιο το οποίο προκάλεσε περισσότερη ανησυχία ανάμεσα στους επενδυτές.

Τη Δευτέρα ο Ερντογάν πραγματοποίησε συναντήσεις με Υπουργούς της Κυβέρνησής του, με αντικείμενο τις πολιτικές αναταραχές στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα