Πολιτικώς απαράδεκτη η αρνητική διαφήμιση κατά του Στ. Μαλά, δηλώνει ο Λουκαϊδης

13:22 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως πολιτικώς απαράδεκτο και καταδικαστέο χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, την καταχώρηση αρνητικής διαφήμισης κατά του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά. “Οι πολίτες”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “θα δώσουν την απάντηση τους στην κάλπη, χωρίς να επιμετρήσουν κομματικά οφέλη και σκοπιμότητες και θα ψηφίσουν με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας, αναδεικνύοντας ως τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Σταύρο Μαλά”.

Απαντώντας

σε ερώτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της ενέργειας αυτής, ο κ. Λουκαΐδης δήλωσε ότι “η νομική πτυχή του ζητήματος είναι υπό διερεύνηση και, με βάση τη νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, απαγορεύεται η αρνητική διαφήμιση και η βούληση, που υπήρξε από πλευράς Πολιτείας και των συντεταγμένων οργάνων αυτής, ήταν να αφήσουμε αυτές τις πρακτικές στις εποχές των περασμένων δεκαετιών, που ήσαν μαύρες και σκοτεινές και, βεβαίως δεν τιμούσαν τον πολιτικό μας πολιτισμό και υπάρχει για αυτό συγκεκριμένη νομοθεσία, αλλά θα πρέπει νομικά να κριθεί και όχι από εμάς, αλλά από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας κατά πόσον είναι και έκνομο ή παράνομο αυτό που γίνεται”.

“Το ΑΚΕΛ”, όπως ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης σε δηλώσεις του σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία, “καταγγέλλει και καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, την ενέργεια του επιτελείου Αναστασιάδη να καταχωρήσει πληρωμένη αρνητική διαφήμιση κατά της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά και του ΑΚΕΛ”.

“Ελλείψει επιχειρημάτων και στην προσπάθεια να αποκρύψουν τον αποκρουστικό νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό χαρακτήρα των πολιτικών που θα επιβάλουν στον κυπριακό λαό αν αναρριχηθούν στην εξουσία”, πρόσθεσε, “προσφεύγουν σε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: Στη μαύρη προπαγάνδα κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, στα ψέματα, στους αφορισμούς και στη διαστρέβλωση”.

“Την ώρα που έχουν προεκλογικά ενδυθεί την προβιά αρνιού και υποκριτικά ομιλούν για συνένωση δυνάμεων και για κατάθεση μοναχά προτάσεων και θέσεων, χωρίς να επιτίθενται, τάχα, στους πολιτικούς τους αντιπάλους”, είπε ο κ Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, “επιλέγουν το γνωστό τους δρόμο, επιλέγουν την οδό της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της βάναυσης διαστρέβλωσης της αλήθειας”.

“Αυτή η απαράδεχτη συμπεριφορά από πλευράς επιτελείου Αναστασιάδη, η οποία μας γυρίζει σε πρακτικές παρωχημένων και σκοτεινών εποχών”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “ένα πράγμα καταδεικνύει: ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι φανερό ότι φοβάται την κρίση των πολιτών, φοβάται την κρίση των πολιτών, γιατί γνωρίζει ότι οι πολίτες φοβούνται και αυτόν αλλά και τις πολιτικές που θα επιβάλει, αν καταφέρει να αναρριχηθεί στην εξουσία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα