Πλαστογραφούν την αλήθεια για την διζωνική, αναφέρει ο Ομήρου

13:59 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η λατρευτική επιμονή στις ορολογίες και να επικεντρωθούμε στο περιεχόμενο της λύσης, έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στο περιθώριο επίσκεψης του στην ΑΗΚ Πάφου.

Ο κ Ομήρου ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες επανήλθαν οι δηλώσεις θρησκευτικής προσήλωσης προς τη διζωνική χωρίς μάλιστα αναφορά στο περιεχόμενο της λύσης .

Δεδομένου δε ότι ο όρος αυτός δεν είναι δόκιμος,

αφού απουσιάζει από οποιαδήποτε συνταγματική η πολιτειακή επιστημονική ορολογία εγείρεται το ερώτημα πρόσθεσε , «αποδέχονται τη διζωνική όπως αναφέρεται και περιγράφεται στο Σχέδιο Ανάν; Aποδέχονται τον εθνοτικό και φυλετικό διαχωρισμό; Αποδέχονται την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών;».

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ανιστόρητα δε και αναληθώς συνεχίζουν να επιρρίπτουν στον Μακάριο την αποδοχή της «διζωνικής » δηλώνοντας πως αυτό αποτελεί μέγα ψεύδος και ασέβεια προς την μνήμη του Μακαρίου.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο Μακάριος όχι μόνο δεν αποδέχθηκε ποτέ μια τέτοια ορολογία αλλά στη συμφωνία υψηλού επιπέδου του 1977 επέμενε και περιελήφθησαν σε αυτή τρεις βασικές ελευθερίες η ελευθερία εγκατάστασης, η ελευθερία διακίνησης και το δικαίωμα περιουσίας. Ας πάψουν συνέχισε, να διαστρέφουν την πραγματικότητα και να πλαστογραφούν την αλήθεια.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε πως ο «υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας τον οποίο στηρίζει η ΕΔΕΚ με σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά την διζωνική, τί αυτή πράγματι σημαίνει, πως ιστορικά αυτή η ορολογία οδηγεί σε μια εξαμβλωματική λύση και σε μια λύση φυλετικών διακρίσεων». Ας τοποθετηθούν κατέληξε και όλοι οι άλλοι γύρω από το θέμα με σαφήνεια , γιατί όπως είπε. μασημένα λόγια δεν χωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα