Η συνένωση των νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης με το Αγία Σοφία αντικείμενο συνάντησης του πρόεδρου του ΙΣΑ με τους εργαζόμενους

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ως αποτέλεσμα της διοικητικής συνένωσής με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, έθεσαν στο δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, ο Πρόεδρος Γιάννης Τσατάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης, κατά τη συνάντησή τους στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συμφώνησε με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου

ότι μία τέτοια συνένωση δεν θα διευκολύνει σε τίποτα τη λειτουργία του νοσοκομείου, απεναντίας τόσο διοικητικά όσο και ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά του.

Ο κ. Πατούλης τόνισε «την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «Υγειονομικό Κέντρο Βορείων Προαστίων» με την «ατμομηχανή» που λέγεται Σισμανόγλειο, το οποίο έχει ήδη στη διοικητική του ευθύνη το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και που μπορεί να αναλάβει και τη διοικητική ευθύνη του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Αυτό –πρόσθεσε- θα έδινε μία αυτάρκεια, καθώς και γρήγορες διαδικασίες στη λειτουργία του νοσοκομείου, που σημειώτεον αποτελεί και το τελευταίο δημόσιο νοσοκομείο Παίδων που μπορεί να διευκολύνει πολλούς κατοίκους των Βορείων Προαστίων.»

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το Προεδρείου του Σωματείου Εργαζόμενων Παίδων Πεντέλης ότι η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή μίας σειράς συζητήσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο όπως σημείωσε «να διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία το νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου συμμετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος κα Γωγώ Τσέλου, η Γραμματέας κα Πέπη Γεωργιάδου και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κα Πωλίνα Μπάστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα