Πιο επιφυλακτικοί οι Γερμανοί καταναλωτές για τις προοπτικές της οικονομίας

12:36 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πιο επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της οικονομίας φαίνεται να είναι οι καταναλωτές στη Γερμανία, ύστερα από την ισχυρή ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
“Τον Αύγουστο, το αίσθημα εμπιστοσύνης των καταναλωτών ήταν ανάμιχτο. Οι καταναλωτές αναμένουν μόνο μια μέτρια οικονομική ανάκαμψη κατά τους επόμενους μήνες”, αναφέρει σε ανακοίνωση η εταιρεία

ερευνών “GfK”.
«Αυτό εξηγεί την ελαφρά μείωση των προσδοκιών για τα εισοδήματα, έστω και από το πολύ υψηλό επίπεδο που βρίσκεται. Ταυτόχρονα, η τάση να ξοδεύουν έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006″, σημειώνει η εταιρεία GfK.

Συνολικά, ο δείκτης μελλοντικής εμπιστοσύνης των νοικοκυριών GfK υποχώρησε στις 6,9 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 7,0 μονάδες τον Αύγουστο, προσθέτει.

Η ερμηνεία αυτή βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν περίπου 2.000 νοικοκυριά σχετικά με τις προσδοκίες τους για τα εισοδήματα και την οικονομία στο σύνολό της στους επόμενους μήνες, καθώς και για την προθυμία τους να δαπανήσουν χρήματα.
Οι προοπτικές για την κορυφαία οικονομία της Ευρώπης είναι αυτή τη στιγμή θετικές.

Την Τρίτη ο ευρέως παρακολουθούμενος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ενίσχυσης των προοπτικών για εξαγωγές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αύξηση σημείωσε και ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW, στηριζόμενος στις ενδείξεις ότι η Ευρωζώνη τελικά εξέρχεται της μακράς περιόδου ύφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα