Στο περίμενε οι καθηγητές για τις μετατάξεις

Στους κόλπους των καθηγητών επικρατεί σύγχυση, αλλά και αγανάκτιση καθώς από χθες το πρωί αναμένονταν τα αποτελέσματα για τις μετατάξεις των 4600 καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν τη Δευτέρα να παρουσιαστούν στους νέους τόπους εργασίας τους, τους οποίους όμως ακόμη δεν γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα, πιθανότατα μετά το μεσημέρι.

Σε αναβρασμό η παιδεία

Συνάντηση με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο θα έχει σήμερα στις

15:00 το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει, μαζί με τους καθηγητές, απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος «το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση) που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα απαιτηθούν απαντήσεις και λύσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους».

Σε περίπτωση που οι δάσκαλοι δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την ΟΛΜΕ.

Την Πέμπτη τα σπουδαία…

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδρίασε χθες, δεν κατέληξε σε πρόταση για την έναξρη και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και παρέπεμψε το θέμα σε νέα συνεδρίαση, για αύριο Πέμπτη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας υπήρξαν ουσιαστικά δύο προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις: Οι παρατάξεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου. Προτάσεις για 48ωρη απεργία -με μικροδιαφορές- πρότειναν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Την τελική απόφαση για τις απεργίες πάντως θα κληθούν να τις πάρουν οι τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) που θα συνεδριάσουν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί στις 9 του μήνα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Ενιαίο εκπαιδευτικό μέτωπο επιδιώκουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι «για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που σαρώνει το χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συμπτυχθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο». Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από τα πρωτοβάθια σωματεία της να αποφασίσουν για συντονισμό δράσης με την ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος κρατά επί του παρόντος χαμηλούς τόνους, αλλά έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε ομηρία οι μαθητές και οι γονείς.

Στα δικαστήρια για τη διαθεσιμότητα

Εντωμεταξύ, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα